KARABÜK - ZONGULDAK KARAYOLUNDA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ


 

YENİCE İLÇESİNDE KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE YAKLAŞTI


 

20150107AW291413_01Karabük’ün Yenice ilçesinde aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Karabük-Zonguldak karayolunda ulaşım durma noktasına gelirken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Yenice ilçesinde öğle saatlerinde aniden bastıran ve aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, çok sayıda araç zincirsiz yollardan çıkmakta zorlandı. Karabük- Zonguldak karayolu üzerinde karla birlikte etkili olan tipi sonrası çok sayıda ağır vasıta yollarda kalırken, karayolları ekipleri ise kar küreme çalışması yaparak yolu açık tutmaya çalışıyor.

20150107AW291413_05Yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek mahallere çıkmaya çalışan araçlar zorluk çekerken, cenaze aracı zincir takarak mezarlığa ulaştı. Bazı araçlar ise çıkamadıkları yokuşları geri geri giderek çıkmaya çalıştı. Kar yağışından etkilenen kuşlar da kar altında yiyecek aradı.

Karabük - Yenice arasındaki yolda kar ve tipi sürücülere zor anlar yaşatırken, kayan bir tırın yolun tek şeridini kapatması sonrası diğer araçlar da yolda kaldı. Bazı kamyon sürücüleri ise zincir takarak yollarına devam etmeye çalıştı.