YAMAÇTAN KOPAN DEV KAYALAR YOLU KAPATARAK BİR EVE ZARAR VERDİ


 

20150114AW298149_02-(1)Karabük’ün Safranbolu ilçesinde meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan dev kayalar ve toprak yolu kapatarak üç katlı bir ev zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, bölgede yaklaşık 4 gündür etkili olan kar yağışının ardından Barış Mahallesi Cambaz Sokak'ta heyelan meydana geldi. Heyelan dolayısıyla sokağa düşen dev kayalar ve toprak Mustafa Aşkın'a ait iki katlı eve zarar verdi. Olay yerine çağrılan Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve polis ekipleri, evi tedbir amacıyla boşaltırken, sokağı da trafiğe kapattı. AFAD ekipleri heyelan sonrası yoldan biri geçme ihtimaline karşı "Bafi" adlı arama kurtarma köpeğiyle heyelan sahasında arama yapıldı.

Öte yandan, Kaymakam Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol ile AFAD Müdürü Gazanfer Erbay heyelanın meydana geldiği bölgede inceleme yaptı.

Kaymakam Bulancak, “Hepimize geçmiş olsun. Hava şartlarından dolayı kaya ve toprak düşmesi meydana gelmiş. Şu ana kadar can kaybı olmadığı yönde bilgi verildi. Evde bir öğrenci ile 4 kişilik bir ailenin boşaltarak yakınlarına gitmiş” dedi.

Editör: Haber Merkezi