20130108AW000775_02(1)Kültürden turizme, eğitimden ekonomiye pek çok alanda büyük gelişmeler gösteren Karabük’te, futbolun haricinde diğer spor branşlarında da başarılı sporcular yetiştirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, özellikle genç nüfusun daha çok spor alanlarına yönlendirilmesi noktasında alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini, bu yıl temeli atılacak olan yeni tesislerle birlikte spor altyapısının önemli eksikliklerinin giderileceğini söyledi. Vali Küçük, gençlerin ve vatandaşların spor alanlarına yönlendirilmesinde Karabük’te faal olarak görev yapan antrenörlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Vali İzzettin Küçük, bu konuda yapılacak olan çalışmaları ve projeleri paylaşmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren antrenörlerle bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler veren Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, İl Müdürlüğü bünyesinde 18 antrenörün faaliyet gösterdiğini, 2012 yılı içinde çeşitli branşlarda toplam 25 projenin gerçekleştirildiğini, 2013 yılı içinde ise gerçekleştirilmesi planlanan 32 proje olduğunu söyledi. Karabük’te bugün itibariyle toplam 11 bin 542 lisanslı, 2 bin 139 ise faal sporcu bulunduğunu belirten Çetin, 2013 yılında hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu ifade etti.

Karabük’ün aynı zamanda bir öğrenci şehri olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük ise, “Biz bu öğrenci şehrinin sporla birlikte büyümesini istiyoruz. Sizden beklediğimiz bunun alanlarını ve önünü açmanız. Tabi altyapı konusunda salonlarımız yetersiz. Özellikle geçen seneden beri spor salonlarına ve sahalara ağırlık verdik. Bir kısmını açtık. Gençlik Merkezi ve büyük bir spor salonunun temelini de inşallah bu sene atacağız. Bunun yanında çeşitli spor sahaları yapmaya gayret edeceğiz. Bizim sizlerden birinci beklentimiz gençlerin spora olan ilgisini artırmanız, ikinci olarak ise halkın spora olan ilgisini artırmanızdır. Herkesin hangi alanda olursa olsun, en az bir alanda spor yapmalarını teşvik ediniz. Bu yürüyüş de olabilir, başka branşlar da olabilir. Bunun için bütün kurumlarımızla işbirliği yapabilirsiniz. Tabi bütün bunları yaparken ilimizin coğrafi yapısını da kullanarak, buna göre branşlar seçiniz. İl olarak çok güzel doğal güzelliklere sahibiz. Bu bakımdan doğal parkurlarda yürüyüşleri, sportif faaliyetleri de göz önünde bulundurarak planlamalarınızı yapınız. Yani boksun, basketbolun, futbolun yanında ormanlarımızda neden bir dağ bisikleti, kanyonlarımızda kano, dağcılık sporu gibi sportif faaliyetler yapılmasın. Projelerinizi hazırlarken bunları da göz önünde bulundurun. Kısaca ilimizde spor yapan genç nüfus sayısını biran önce artırmalıyız. Bu konuda sizlere güvenimiz tamdır. Sizlerin projelerine her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi