KARABÜK VALİSİ ORHAN ALİMOĞLU:


 

“KAZAYA HAZIR OLMAYAN, GAZİLİĞİ GEREKTİĞİNDE ŞEHİTLİĞE HAZIR OLAMAYANLARIN YERYÜZÜNDE ŞANLA ŞEREFLE YAŞAMA HAKKI YOK”


 

20140919AW197076_029 Eylül Gaziler Günü Anma programı kapsamında Karabük anıtında tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü Anma programına Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Alay Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Muharip Gaziler Derneği ile Harp Gazileri Derneği, şube müdürleri, gaziler, emniyet personeli, askerler ve öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı, ,“ Bugün gazi olmanın gururu ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz.19 Eylül, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla izin vermeyeceğiz. 19 Eylül İstiklal gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis ve tüm malul gazilerimizin şeref günüdür” dedi.

20140919AW197076_03Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, bugün millet olarak birlik ve beraberlik içinde ve bağımsız olarak yaşıyorlarsa bunu aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olduklarını söyledi.

Alimoğlu, “ Kazaya hazır olmayan, gaziliği gerektiğinde şehitliğe hazır olamayanların yeryüzünde şanla şerefle yaşama hakkı yok. Bunu hepimiz bilmeliyiz. Yeryüzünde yaşamak bedava olmuyor. Türk milleti olarak ecdadımızı yüz yıllerca barış için yaşamanın örneğini vermişler. Bunu iki tane örneği var. Kötü niyetli olanları korkutacak kadar güçlü olmak lazım. Güç kuvvet lazım. Diğer isin kötü niyetli olmayanları sevecek sevdirecek adalet lazım. Bizim tarihimiz bunların örnekleri ile dolu. Şimdi sıra bizde, ecdadımız görevini yaptı nöbeti bize devretti. Her yaştan insanlar olarak hazırlıklı olmak lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi