akp-miting-2ERDOĞAN: "HOCA MISIN YOKSA İSTİHBARAT ŞEFİ Mİ" 


 

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN “ESNAFIN CAMINI ÇERÇEVESİNİ İNDİRECEKSİN ÖZGÜRLÜK OLACAK LANETLER OLSUN YAZIKLAR OLSUN” 


 

“PENSİLVANYA'DAKİ ZAT ŞİMDİ CHP, MHP VE BDP İLE BERABER ÇALIŞIYOR”


 

karabuk-erdogan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karabük mitinginde CHP, MHP, Pensilvanya ve BDP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti bu haddini bilmezlere boyun eğmeyecek. Bunlara üç koyun teslim edin kaybedip gelirler” diye konuştu.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Karabük’te vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Başbakan Erdoğan, bu güne kadar 53 ilde vatandaşlarla bir araya geldiklerine dikkat çekti.


Türkiye’nin 81 ilinde aynı hissiyatın olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim Karabüklü kardeşlerimi muhafaza etsin. Kardeşliğimiz yol arkadaşlığımız birliğimiz daim olsun. 30 Mart seçimleri inşallah ülkemiz milletimiz, demokrasimiz en çok da Karabük için hayırlara vesile olsun. Sizlere Düzce’nin selamını getirdim. Sizlere, Kastamonu’nun, Samsun’un selamını getirdim. Sivas’tan yola çıktık. Bu gün Karabük ile 53 diyoruz. 53 şehrimize uğradık. İstanbul’da, Ankara’da, Urfa’da, ayrıca ilçelerimize uğradık. İnanın şu Karabük’teki manzara neyse uğradığımız 52 vilayette de aynı manzara vardı. Burada nasıl bir coşku, heyecan varsa, burada nasıl inanın diğer 80 vilayetimizde de aynı hissiyat var. İki milyona aşkın İstanbullu yeni kapıya aktı. Kardeşlerim bu seçim artık yerel seçim değil adeta bir genel seçim. Meydanlara sadece AK Parti’ye gönül verenler değil, geçmişte CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye diğer partilere gönül vermiş kardeşlerim de koşuyor."


20140326AW045859_07TÜRKİYE'YE TUZAK KURMAK İSTEDİLER
Türkiye'nin oynanan oyunu gördüğünü anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye çirkin oyunu görüyor. Ahlaksız tuzağı görüyor. Milleti için bayrağı için ülkesi için istiklali için kaygıları olanlar itirazlarını dile getirmek için meydanlara koşuyor. Bu AK Parti, benim meselem değil doğrudan doğruya Türkiye’nin meselesidir. Bu bir istiklal meselesidir. Bir istikbal meselesidir. Türkiye’nin kalkınmasından ilerlemesinden rahatsız olanlar Türkiye’ye tuzak kurmak istedi. Önce Gezi olayları dediler. Gençlerimizi sokağa döktüler. Esnafımızın cam çerçevesini indirdiler. Bunun adına da özgürlük dediler. Allah aşkına soruyorum böyle bir özgürlük olur mu? Vatandaşın esnafın camını çerçevesini indireceksin özgürlük olacak. Lanetler olsun, yazıklar olsun. Pazar günü bu zihniyetleri sandığa gömün."


17 Aralık operasyonunun da tutmadığını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "25 Aralık dediler tutmadı. Bu saldırılar karşısında eğilmedik. Bu saldırılar karşısında boynumuzu bükmedik. Haklıyız dedik. Sonuna kadar mücadele edeceğiz dedik. Bu aziz millet basiretiyle bizim haklılığımızı gördü. 81 vilayette pazar günü benim milletim, sandıklara sahip çıkıyor. İradesine sahip çıkıyor. Demokrasiye kardeşliğe sahip çıkıyor. Bu tuzağı bozmak için tek yürek oluyor. Tek yürek halinde 30 Mart’ı bekliyor. Sadece Türkiye’den değil dünyanın her bir yerinden telefonlar mesajlar alıyoruz. Dünyanın dört bir yanında dualar var. Ülkemizin dört bir yanında dualar var. Onların tuzakları varsa milletin de Rabbimizin de tuzağı var. Hükümet olarak dik durduk. Sizler millet olarak dik durdunuz. Bu oyun bozuldu. Bu tuzak bozuldu. Bu ne coşku, bu ne heyecan.”


20140326AW045859_04“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ey Bahçeli bize devrettiğiniz Türkiye’de 6 bin 100 kilometre yol vardı. 12 senede biz bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Lafla peynir gemisi yürümüyor. MHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Ah benim kardeşlerim, MHP iktidara geldi mi? Üç buçuk sene kaldı, kaçıp gitti. Niye kaçtı? Sakarya depreminin, Düzce depreminin, Kocaeli depreminin altında ezildi. Biz de deprem yaşadık. Bingöl, Simav, Van depremi yaşadık. Bir yılda yeni inşa ettik. Bunlara üç koyun teslim edin kaybedip gelirler.”


“HOCA MI İSTİHBARATÇI MI?”
AK Parti’nin hizmetlerini sıralayan Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen’i de ağır dille eleştirdi. Pensilvanya, CHP, MHP ve BDP’nin birlikte hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“BDP’ye bakıyorsun siyasi kürtçülük yapıyor. MHP’ye bakıyorsun siyasi türkçülük yapıyor. Biz ne diyoruz. Tek yürek, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet diyoruz. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Ne Arab’ın beyaza ne de beyazın Arab’a üstünlüğü yoktur. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekare. Batı’da varsa Doğu’da da o olacak. Kuzey’de ne varsa Güney’de de o olacak. 12 sene önce denseydi Şırnak’a havaalanı yapılacak inanır mıydınız? Ağrı’ya, Kars’a, Iğdır’a havaalanı yapılacak dense inanır mıydınız? Hakkâri’ye havaalanı yapılacak denseydi inanır mıydınız? Hakkâri şu anda terör nedeniyle gecikiyor ama yapılıyor. Modern Türkiye bu şekilde olacak. Şimdi 52 havaalanı var."


TÜRKİYE'DEN KAÇIP GİTTİ
Pensilvanya'da bir zat olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne oldu, 1999’da Türkiye’den kaçtı gitti. Hani sen bu vatanı seviyordun. Hani bu milleti seviyordun. Sorulduğu zaman verilen cevap şu ‘Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş.’ İnziva için memleketin Erzurum olmaz mı, Kâbe olmaz mı, Medine olmaz mı? Ama dert başka. Uluslararası istihbarat örgütleriyle konuşmalar görüşmeler. Şimdi onlarda düşmeye başladı. Bu hoca mı istihbaratçı mı?"


Cumhurbaşkanını, Başbakan’ı, Bakanları dinlemenin suç olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bunlar ajanların eliyle maalesef Cumhurbaşkanı’nı da, Başbakan’ı da Genelkurmay Başkanı’nı da dinliyor. Şimdi bunlar CHP, MHP ve BDP ile beraber çalışıyor. AK Parti karşısında en güçlü olan kimse oyu gidin ona verin diyor. Yahu dürüst olun." 


Başbakan Erdoğan, göreve geldiğinde Kardemir'in bitmiş tükenmiş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çalışmıyordu. Oturduk, konuştuk. Dedim ki ‘Siz bu işi sahiplenecek misiniz?’ Sahipleneceklerini söylediler. Kardemir şu anda eleman bulmakta zorlanıyor. Bu hale getirdik. O zaman 10 metre uzunluğunda ray imal ederken aynı Kardemir şimdi 70 metre uzunluğunda ray imal ediyor. Kardemir şu anda güçlenerek devam ediyor. Pensilvanya'nın derdi bu değil. Bizim derdimiz bu.”


Savaş Ay’ın geçmiş yıllarda Fethullah Gülen ile yaptığı röportajını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:


“Adam çıkmış, Allah rahmet eylesin Savaş Ay ile söyleşi yapıyorlar. Savaş ay ‘Oy kullandınız mı?’ diyor. Verdiği cevap çok enteresan, ‘Hazreti Cebrail’i çok severim. Gökten inse parti kursa ona bile oy vermem’ diyor. Sen ne biçim hocasın? Sen nasıl bir hocasın? Hazreti Cebrail’in bütün işleri bitti de şu anda parti mi kuracak? Bizim dinimizde meleklere iman var. Sen nasıl bir hocasın. Teşbih benzetme hata kabul etmez. Bu nasıl benzetme? Böyle saçmalık olur mu? Bu Pensilvanya'daki zat aynı zamanda senaristtir. Bütün senaryolar ona gider. Peygamber efendimizi Miraç’tan indirdiler, kamyonete bindirdiler. Sonra da salatu selamla yolcu ediyorlar. Ben boşuna ‘Bunlar haşhaşi’ demiyorum. Boşuna demiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu haddini bilmezlere boyun eğmeyecek."


Türkiye Cumhuriyeti'nin kasetlerle, montajlarla, şantajlarla esir alınamayacağını anlatan Erdoğan, "Millet eğilmez, Türkiye yenilmez. İnşallah Karabük seçimlerini kazanıyoruz. Seçimlerden sonra teşekküre, tebriğe geliyoruz. 30 Mart’tan itibaren işte bunlara bunların efendilerine çok net bir cevap vereceğiz. Bu MHP 2011 seçimlerinde bunlar tarafından ahlaksız bir saldırıya uğradı. Adayların ve vekillerin gizlice kaydedilmiş görüntüleri yayınlandı. Bazı adaylar çekildi. O dönem Bahçeli bu okyanus ötesine verdi veriştirdi. Çok ağır ifadeler kullandı. Bugün bakıyorsunuz MHP okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu. Onun müridi odu. Okyanus ötesi kaset üretiyor. Okyanus ötesi montaj yapıyor. Bahçeli de onu tezgahında satıyor. Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Ben kendisine söyledim. Tahtakale’de de bunu yapabilirsin” dedi.


20140326AW045859_11“SEN HANGİ ÜLKENİN MUHALEFET PARTİSİSİN”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, CHP ve BDP’nin ittifak yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:

“CHP Genel Müdürü çıkıp bozkurt işareti yapıyor. MHP Genel Başkanı İstanbul’da saldıran marjinal sol örgütlere sahip çıkıyor. CHP Genel Başkanı teşkilatında hiç adam kalmamış eski MHP’lileri aday yapıyor. Bunlar doğu güneydoğuda da BDP’yi destekliyor. CHP'li vekili açıkladı. Ağrı’da BDP’yi destekliyoruz. Bunların kimlerle birlikte hareket ettiklerine çok dikkat edin. Bu CHP, MHP ve Pensilvanya'daki zat, Suriye’de zalim Esad’ın avukatı. Mısır’da Sisi’nin avukatı. DHKP-C’nin avukatları. Twitter gibi Türkiye’nin kanunlarını tanımayan şirketlerin avukatı. Ama bir tek Türkiye’nin avukatı değiller. Suriye uçakları bizim hava sahamızı ihlal etti. Hava sahamız ihlal edilince uçaklarımız kalktı bunlardan birisini vurdu. Kendileri ardı ardına uyarıldığı halde hava sahamızı terk etmedi. Sınırımıza yakın uçuş yapamazsınız dedik. Kuralları ihlal edince bir uçak ikaza uydu çekip gitti. Ama diğeri uymayınca gerekeni yaptık. Suriye tarafı açıklama yapmadan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suriye lehine açıklama yaptı. Ardından öteki gün CHP Genel Müdürü çıkmış, Genelkurmay Başkanımıza ‘Ucuz İşlere Girmesin’ diyor. Ben şehitler diyarı Karabük’ten CHP Genel Müdürü’ne soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu sen hangi ülkenin muhalefet partisisin. Sen CHP’nin mi Baas Partisi’nin mi genel müdürüsün. Türkiye’nin mi yoksa Suriye’nin mi yanındasın. Önce haddini bileceksin. Haddini bilmeyene bu millet pazar günü haddini bildirir.”


“UTANMASA SURİYELİ PİLOTLAR İÇİN DE ‘EKMEK ALMAYA GİDİYORDU’ DİYECEK”
Suriye uçaklarının Türk hava sahasına girerek sınır ihlali yaptığını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Suriye’den önce açıklama yaptığına vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Geçen yıl Hatay Reyhanlı’da vatandaşlarımızı şehit ettiler. Bir yıl oldu. Hâla bir açıklama gelmedi. CHP zalim Esad’ın, zalim Suriye rejiminin yanında yer alıyor. Bayır bucak Türkmenlerine malzeme getiren MİT TIR’larını çevirdiler. Bu Türkmenler orada şu anda riskte. Ne CHP ne de MHP'den bir açıklama gelmedi. Biz asla onları yedirmeyiz. Olması gereken neyse o olacak. Yedirmedik yedirmeyeceğiz. Şimdi utanmasa Suriyeli pilotlar için de ekmek almaya gidiyordu diyecek. Bunlarda yalan gani. Hayatı yalan üzerine kurgulanmış. Türkiye bunlara bırakılmaz. Türkiye bunlara emanet edilmez. Ne MHP, ne CHP ne de BDP. Göreve geldiğimizden bu yana attığımız adımlar ortada. Eğitimde attığımız adımlar ortada. Kitaplarımızı ücretsiz alıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık Karabük’e 3 katrilyon yatırım yaptık. Karabük’te eğitim yatırımları yaptık. Böyle sıradan siyasetçilerle bu olmaz. Derdi olanlarla olur. Biz size aşığız. Sevdalıyız. Biz 30 yıllık sağlık planları çerçevesinde ülkemizin dört bir köşesinde modern hastaneler kuruyoruz. Hastaneleri modern tıbbi cihazlarla donatıyoruz. Bunlar kafatası milliyetçisi.”


akp-miting-1“ÇOCUKLARINIZI BUNLARIN DERSHANELERİNDEN ALIN”
Devlet okullarının yeterli olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Karabük ile ilgili de yapılan hizmetleri anlatarak şöyle dedi:

“Çocuklarınızı bunların dershanelerinden alın. Biz ücretsiz takviye kurslar vereceğiz. Bunların okullarından da alın. Devletin okulları bize yeter. Bunlar sülük gibi emiyor. Bunlar faydalı kanı emiyor. Emin adımlarla toplu konutta 3 bin 46 konut yapıp sahiplerine teslim ettik. Safranbolu adalet sarayını yaptık. Şu Karabük’te ilk geldiğimizde 7 kilometre bölünmüş yol vardı. 12 yılda biz 109 kilometre yaptık. Karabük için önemli olan Filyos Limanı projesini hayata geçiriyoruz. Sadece alt yapı tutarı 810 trilyon.”


Başbakan Erdoğan, konuşmasında oy pusulalarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’a sahip çıkılmasını istedi.


Editör: Haber Merkezi