Karabük’te Engelliler Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya başladı


 

20130510AW000330_01Karabük’te PTT önünden kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliğe İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ergül Aksoy ile bazı daire müdürleri ile engelliler ve vatandaşlar katıldı.

PTT önünden Atatürk anıtına kadar gerçekleşen yürüyüşün ardından tertip komitesi tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulurken, ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ergül Aksoy "Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi en temel hakkıdır. Engellilerimizin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek bakım hizmetlerini iyileştirmek ve ön yargılarla mücadele etmek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hedeflerindendir. Herkesin bir engeli adayı olduğu dünyada engelli vatandaşlarımızın kimseye bağlı olmadan yaşamasına özen göstermeliyiz. Engelli insanların sorunları sadece fertlerin ve toplumların değil insanlığın ortak sorunudur” dedi.