Karabük Belediyesi, Karabük Sakatlar Derneği ile işbirliği içerisinde çalışıyor.


 

10042015_engelliler_2Karabük Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Karabük Belediyesi, il genelinde bulunan yaya kaldırımlarını yeniden dizayn ederek, engelli vatandaşlara daha rahat ve kaliteli bir yaşam sunuyor.

İldeki tüm kaldırımları engellilerin geçişine uygun hale getirmek için düzenleme çalışmalarına başlayan Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, daha önce yapılan kaldırımları engellilerin daha rahat bir şekilde kullanabilecekleri hale getiriyor.

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Engelsiz bir şehir oluşturma konusunda derneklerle işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Engeller nedeniyle hareket edemeyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bunu yaparken sadece yollardaki engelleri kaldırmıyoruz. Rampalar ve merdiven tutunma sistemleri ile engellilerin ulaşımını ve yürümesini kolaylaştırıyoruz. En önemlisi, Karabük’te her bir vatandaşımızın kentin bütün olanaklarından, sosyal imkanlardan eşit oranda yararlanmasını sağlamak" diye konuştu.

ELBİRLİĞİ İLE ENGELSİZ BİR KARABÜK YAPACAĞIZ


Karabük Belediyesi işbirliği ile engellileri kaldıracağız diyen Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz; “Bizler engelliler derneği olarak engellilerin sıkıntılarını ve sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ederken, Karabük Belediyesi ile birlikte il genelinde engelli arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar vardı. Tekerlekli sandalye ve akülü arabalarını kaldırımlarda kullanamıyorlardı ve sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için Karabük Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerle çalışmalar şehir merkezinden başlayarak engelli rampaları standart hale getirilecek. Karabük’ü engelsiz bir il yapmak için hep birlikte Karabük Belediyesi ile el ele vererek çalışmamızı gerçekleştiriyoruz” dedi.