Son 12 yıldan bu yana iktidarın hizmetlerinden yararlanan, çevre il ve ilçelerle ulaşım sorunu tamamen çözümlenen, kapanacak korkusu yaşanan Kardemir’de bugün rekor üretimlere ulaşan, doğalgaza kavuşan, Üniversite özlemini giderip, bugün 32 bin öğrenci sayısı ile Türkiye’nin parlayan yıldızı bir üniversiteye kavuşan, sağlıkta, milli eğitimde ve birçok alanda büyük hizmetler alan, 40-50 yıl su sorunu kalmayan Karabük’te son zamanlarda bazı işler her nedense ters gidiyor. Bazı alanlarda kaos üzerine kaoslar yaşanıyor.

Sağlık alanında Türkiye’nin en modern hastanelerinden birine kavuşan ilimizde sağlık alanı tam bir bilmeceye dönüştü.

Sağlıkla ilgili net bir politika ortaya konulup, “Bu böyle olacak” denilemiyor.

Kimisi “Bayır Mahalledeki hastane kapanacak” diyor, kimisi “kapanmayacak”, kimisi “5000 Evlerdeki Kadın Doğum Hastanesi kapanacak” diyor, kimisi “kapanmayacak diyor”

Kimisi eylem yapıyor, kimisi seyrediyor.

Uzun süre Sağlık Genel Sekreterliği Makamı boş kalmıştı, nihayet geçtiğimiz günlerde dolduruldu. Ancak, halen Karabük’te sağlıkla ilgili izlenecek net politikalar belirlenemedi.

Halen bazı soru işaretleri var.

Yerel seçimlerin ardından apar topar Bayır Mahalledeki Devlet Hastanesi’nden taşınma başladı. 10 yıllık, 20 yıllık bir takım eski püskü malzemeler, hatta içinde böcek olan bazı dolaplar bile yeni hastaneye taşındı.

Durum böyle olunca bu hastanenin kapatılacağı yolunda iddialar ortaya atıldı.

Karabük Milletvekillerimiz duruma el koydular ve hastanenin kapatılmayacağını kamuoyuna duyurarak kısmı bir rahatlama sağladılar. Ancak, henüz net bir çözüm ortada yok.

Sağlık alanında bunlar yaşanırken, şimdi de durup dururken nur topu gibi bir de Milli Eğitim sorunumuz çıktı.

İmam Hatip Lisesi’nin fiziki mekanının yetersiz olduğu gerekçesiyle yeni bir bina arayışına geçildiği yönünde haberler ve söylentilerle çalkalanan ilimizde meğer bu yönde bir çalışmanın olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Demir Çelik Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde müfettişlerin araştırma yaptığı ve bu okullardan birinin mevcut İmam Hatip Lisesi’ne ilaveten yeni bir İmam Hatip Lisesi’nin daha açılması yönünde Valilik Makamının ve dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir çalışma içinde olduğu ortaya çıktı.

Karabük’te İmam Hatip Lisesi yetersiz kalıyorsa, gerçekten ikinci bir İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç varsa, 100. Yıl Mahallesi’nde bir zamanlar kısa bir süreliğine yüksekokul olarak kullanılan, şu anda da camları, çerçeveleri kırılmış adeta metruk bir bina haline gelmiş binası boş duruyor.

Hayır, “burası olmaz” deniliyorsa, Karabük’e yeni bir İmam Hatip Lisesi ihtiyacı da gerçekten varsa,  yeni bir bina yapılabilir.

Hatta bizce yapılması gereken şu anki mevcut İmam Hatip Lisesinden daha fazla öğrenci kapasiteli, fiziki mekanı daha büyük ve daha modern bir İmam Hatip Lisesi binasının yapılması ve mevcut binanın bulunduğu bölgenin de Şirinevler’e yapılan Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olan hastane ile birleştirilmesidir.

Bu düşünce birçok kesimde olmasına rağmen, başta siyasi nedenler olmak üzere çeşitli nedenlerle bir türlü kamuoyuna yansımamaktadır.

Hazır sular bulanmışken, bulanmadan durulanmaz mantığı ile bu çözüm yolu da göz ardı edilmemelidir diye düşünüyoruz.

Karabük’te sağlıkta, Milli Eğitim’de veya başka alanlarda birçok sorunlar yaşanırken, bazı bürokratlara mahkeme kararlarını uygulamaması yönünde adeta emirler verilirken, iktidara yakın bir memur sendikasına üye olmaları için memurlara baskılar yapıldığı yönünde iddialar ayyuka çıkarken, bu şehrin de huzuru kaçıyor.

Sayın Valimiz ilimizde yeni olması nedeniyle bütün konulara ve Karabük’ün sosyal yapısına henüz vakıf olmamış olabilir.

Valimizi bilgilendirecek, Karabük ile ilgili detaylı bilgiler sunacak olanlarda bu ildeki bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve yeri geldiğinde de bu şehirde en azı 10 yıldan bu yana yayıncılık yapan biz basın mensupları elimizden geldiği kadar bilgilendirmeye hazırız.

Karabük’ün son birkaç yıldan bu yana adeta hastalık haline gelen konularından biri de, her şeyi TBMM eski Başkanımız, Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’in çözmesini beklemektir.

Mehmet Ali Şahin, Karabük’teki sivri sinek vızıltısı gibi sorunlarla mı uğraşsın, Türkiye’nin sorunları ile mi?

Bilmem ne sendikası Karabük Şube Başkanı ile bilmem ne partisinin il başkanı bir bürokrata mahkeme kararını uygulama talimatını verecek, bunu Mehmet Ali Şahin çözecek.

Sağlıkla ilgili politikaları yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar, bunu Mehmet Ali Şahin çözecek.

Şimdi de Liseler konusunu yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar, bunu Mehmet Ali Şahin çözecek.

İnsanda birazcık utanma olur…

Sayın Şahin, bu bölgenin yetiştirdiği ve hepimizin gurur duyduğu, ülkeye mal olmuş çok önemli bir değeridir.

Sayın Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda, Başbakanlık için adı en önde geçen bir siyasetçi ve devlet adamıdır.

Bu kadar küçük sorunları Sayın Şahin’den çözmesine beklemek, en ucuz tabiri ile iktidar partisi adına Karabük’te politika yapanların basiretsizliği ve beceriksizliğidir.

Yazımızın başında da belirttik Karabük Ak Parti iktidarları boyunca hayal bile edemeyeceği çok önemli hizmetleri başta Sayın Mehmet Ali Şahin sayesinde almıştır. Bu hizmetlere gölge düşürmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir.

 

Kaynak: brtv.com.tr



 

Editör: Haber Merkezi