Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonuna "bayrağa saygı" yürüyüşü ile tepki gösterdi. Ülkü Ocakları İl Başkanlığınca organize edilen eyleme, vatandaşlar da destek verdi.


 

20140609AW113384_01Yenişehir Atatürk Meydanı'nda toplanan 250 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları ile slogan atarak Kemal Güneş Caddesi üzerinde bulunan Karabük Belediyesi önüne kadar yürüdü. Ülkü Ocakları İl Başkanlığınca organize edilen eyleme, vatandaşlar camlardan alkışlar ve bayrak asarak destek verdi.

Yürüyüş sonunda Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Akay, basın açıklaması yaptı. Askeri alana girerek Türk bayrağının indirilmesini "bardağı taşıran son damla" olarak nitelendiren Akay, “Bir grup terörist 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi baradağı taşıran son nokta oldu. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından ülkücü yemini yaptıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak olaysız şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi