KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK “KARABÜK’ÜN YARINI BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAKTIR”


 

20130823AW000725_01Karabük İl Özel İdaresi tarafından Karabük merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilecek olan 75 kilometrelik asfalt çalışması kapsamında Zobran köyü yolu asfalt yapım çalışması başladı.

Asfalt yapım çalışmasının başlaması dolayısıyla İl Özel İdare Genel Sekreterliğince Zobran köyünde düzenlenen törene; Vali İzzettin Küçük, Milletvekili Osman Kahveci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski, protokol üyeleri, İl Özel İdare yetkilileri ve köylüler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski, Özel İdare olarak 250’yi aşkın proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, “2013 yılında 50 civarında yol projesi gerçekleştireceğiz. Zobran köyü asfalt çalışması bunlardan birisidir. Özel İdare imkanları ile 6 ilçemizde 75 kilometrelik asfalt yapımı gerçekleşmesi için gerekli ihale yapılmış, gerekli malzemeler temin edilmiş ve bugün itibariyle asfalt atma işlemine gelinmiştir. Bu 75 km asfalta ilave olarak Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından 50 kilometre asfalt yol yapımı devam etmekte ve toplamda 125 kilometreyi aşkın asfalt yol yapımı gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Karabük Milletvekili Osman Kahveci de, “Bu sene Karabük’te 75 kilometre köy yolumuz asfaltlanacak. Özel İdare Kaynaklarımızla ve KÖYDES projeleriyle köylerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz. Yol medeniyet demek, köylerimize canlılık getirmek demek. İşte bu güzel hizmetlerden bir tanesinin startını bugün burada veriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

20130823AW000725_03Karabük’ün her geçen tüm unsurlarıyla gelişme gösterdiğini belirten Vali İzzettin Küçük ise, “Bu sene 75 kilometre Özel İdare kaynaklarıyla, 50 kilometre de KÖYDES programı kapsamında olmak üzere toplam 125 kilometre asfalt çalışması yapıyoruz. Birçok köyümüzde yol genişletme çalışmaları, menfez çalışmaları yapıyoruz. Yani köylerimizi hiçbir şekilde mağdur bırakmıyoruz. Köylerimizi şehirdeki standartlara getirmeye çalışıyoruz. Şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak. Gelecek sene de köylerimizi sıcak asfaltla tanıştıracağız. Bu sene asfaltsız yolumuz çok az kalacak. Gelecek sene ise Avrupa standartlarında yollara kavuşturacağız. Bu koordineli bir çalışmayla oluyor. Projeler hazırlanıyor, ihaleler yapılıyor, ödenekler temin ediliyor. Bunun arkasında çok hummalı, gayretli bir çalışma var. Ben başta milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bazı işler tabi ki gecikebilir. Herkes hayatında hedeflediği ve planladığı bazı şeylerde gecikmeler yaşayabilir. Şuan biz Özel İdare olarak yüzlerce programı icra ediyoruz. Bunların proje safhası var, ihale safhası vardır, icra safhası vardır. Bazı işler bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikebiliyor. Bir örnek vermek gerekirse Emniyet Hizmet Binası inşaatı, burayı şuan yeniden ihale ettik müteahhit işe başladı. Buradaki gecikme müteahhidin iflas etmesidir. Burada ne idarenin, ne siyasetin, ne hükümetin kusuru yoktur. Bu ili bir adım daha ileri götürmek için herkes hummalı bir gayret içindedir. Karabük halkı da bunu görmektedir ve takdir etmektedir. Bize düşen görev bu aziz insanlara daha şevkle ve heyecanla hizmet etmektir. Şundan emin olun Karabük’ün yarını bugünden daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Zobran köyü asfalt yapım çalışmasına kesilen kurdele ile start verildi.

Editör: Haber Merkezi