20160314AW688124_02Karabük İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından, düzenlenen törenle arı üreticilerine arı kovanı dağıtıldı.


 
İl Özel İdaresi finansmanı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla Ovacık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yaptırılan kovanlar düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Cumapazarı pazar yerinde düzenlenen kovan dağıtım törenine Vali Orhan Alimoğlu, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti başkanları ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, “Çalışmadan, toprakla, tabiatla temas kurmadan gelişme, kalkınma, huzur olmuyor. Biz dikkatli olursak arılar bu kovanların içini doldurur.

Bu kovanların hepsini sizlere emanet ediyoruz, emanete riayet edelim, içlerinin bal dolmasını, işlerinizin kolay olmasını diliyorum.

20160314AW688124_01-(1)Kovanların temininde emeği geçen başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere İl Genel Meclis Başkanımıza ve Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve Özel İdare çalışanlarına, Tarım Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum. teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı ve uğurlu olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyeleri tarafından arı kovanları çiftçilere teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi