Karabük’te “27. Vergi Haftası" kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.


 

20160222AW666789_01Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, Türkiye'de 1990 yılından bu yana her yıl kutlanan "Vergi Haftası"nın 27'ncisi Karabük'te de düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Yenişehir’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Karabük Defterdarı Osman Koçaş, Vergi Haftası'nın önemiyle ilgili bilgiler verdi

Koçaş, “Bilindiği üzere kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı vergilerdir. Anayasamızın 73. maddesinde herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir.

Belirtilen temel hedefler doğrultusunda, vergiye gönüllü uyum ve verginin tabana yayılması konusunda Defterdarlık olarak yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarı büyük ölçüde para ve mal hareketlerinin kontrol altına alınması ile gerçekleşecektir. Gerçek ve tüzel kişilere ait bankalardaki para hareketleri, e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-tebligat, tapudaki gayrimenkul bilgileri ve trafikteki taşıt bilgileri vatandaşlık numarası ile tek tuşla izlenir hale gelmiştir.

Vergi Haftasının amacı vatandaşlarımızın gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ile vergilerin zamanında ve eksiksiz olarak ödenmesi konusunda mükelleflerimizin bilinçlendirilmesini amaçlamaktadır.

Ülkemiz, ödeyeceğimiz vergiler sayesinde kalkınmasını tamamlamış, refah seviyesi yükselmiş, milli geliri arzulanan seviyeye ulaşmış geleceğe güvenle bakan, bölgesinde ve dünyada mevcut konjektöre rağmen söz sahibi ve istikrar abidesi bir ülke olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Vatandaşlarımızın vergi ödeme alışkanlığı ile kayıt dışının kayıt altına alınması, belge düzeninin yerleşmesi hususlarında gerekli özen ve hassasiyeti göstereceklerine inanmakta ve güvenmekteyiz” dedi.

Koçaş, ayrıca, Vergi Haftası boyunca okullarda öğrencilerimize yönelik vergi konulu konferanslar verileceğini de ifade ederek, “Defterdarlık çalışanları olarak; daha iyi bir Türkiye’nin oluşumuna katkıda bulunma amacı doğrultusunda mükelleflerimize daha nitelikli ve güler yüzlü kamu hizmeti sunmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Kamu giderlerinin en önemli ve vazgeçilmez finans kaynağı vergilerdir. Vergi anayasal bir görev olup, Devletin devlet olma vasfı gereği zora dayalı bir alım şeklidir. Hiç kimse vergi verme şerefinden mahrum bırakılamaz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve aşmak için kazancın belirli bir kısmını hiç çekinmeden vergi olarak ödeyen tüm mükelleflerimizin vergi haftasını tebrik ederiz” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi