Karabük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri törenle kutlandı


 

23-nisan-kutlamalar

Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan kutlama programına Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Daire Müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam eden programda konuşan, Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. Ayrıca O “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek çocuklarımıza vermemiz gereken önemi, en güzel şekliyle ifade etmiştir. Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, şükran ve minnetle anıyor, bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Törende Anayasa Orta Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından kent genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, kros gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında Kayabaşı İlkokulu öğrencisi Hayat Esila Esen’e, şiir dalında Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Bahar Salim’e ve kompozisyon dalında Karabük Ortaokulu öğrencisi İrem Erdoğan’a ödülleri Vali Orhan Alimoğlu tarafından verildi.

Etkinlikte İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de öğrencilere ‘Atatürk ve Çocuk’ isimli kitaplar dağıttı.

Editör: Haber Merkezi