VALİ KÜÇÜK EVDE EĞİTİM GÖREN ÖZÜRLÜ ÇOCUĞU ZİYARET EDEREK KARNE VE TAKDİRNAMESİNİ VERDİ


 

20140124AW000492_01


Karabük Valisi İzzettin Küçük, evde eğitim alan 16 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi özürlü Yusuf Can Yandı’yı ziyaret ederek karne ve takdirnamesi ile birlikte tablet hediye etti.

Karabük Valisi İzzettin Küçük beraberinde Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ile Esentepe Mahallesinde evde eğitim gören Yusuf Can Yandı’yı ziyaret ederek yarı yıl karnesini verdi.

Vali Küçük, Karabük’te 23 öğrencinin evde eğitim aldığını söyleyerek, “Yusuf örnek bir öğrencimiz ve haftada 10 saat eğitim alıyor. Bizim böyle ilimizde evde eğitim alan 23 öğrencimiz var. Hocasına da teşekkür ediyorum. Devletimiz ne olursa insanlarımızın yanında. Eğitimin yanı sıra sağlık hususunda da evde sağlık hizmeti veriyoruz. Devletimiz sosyal devlet olarak her alanda evde bir kişide olsa eğitimi veriyor” dedi.

Öğretmeni ile gurur duyduğunun ve onu çok sevdiğini söyleyen Yusuf Can Yandı, “ Bana daha iyi şeyler öğretiyor. Bilmediğim şeyleri de öğretiyor. Okumak çok güzel. Öğretmenimle guru duyuyorum. Her gün gelerek bana ders veriyor. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yusuf Can ayrıca, karnesinde zayıf olan öğrencilere de çağrıda bulunarak, onlarda benim gibi çalışsın. Çalışırlarsa başarırlar diye belirtirken, en büyük halinin ise otobüs sürmek ve şoför olmak istediğini ifade etti.

Yusuf Can Yandı’nın öğretmeni Fatma Akkoç ise, Yusuf’a 3 senedir eğitim verdiğini ve çok istekli bir öğrenci olduğundan onla ders yapmanın keyif olduğunu dile getirdi.

Yusuf Can Yandı, Vali Küçük’e evden dışarı çıkmakta zorlandığını ve bu yönde apartmanın girişine özürlü rampası yapılması yönünde yardım istedi. Vali Küçük, ilk yarıda takdir belgesi alan Yusuf Can’a karnesini ve takdir belgesi ile tablet hediye ederken, birde akülü araba göndereceği sözünü verdi.