Türkiye Emekliler Derneği ile Ziraat Odası Karabük Şubesi tarafından yürütülen "Emekliler Diksin Torunları Yesin Bir Fidanda Sen Dik" Projesi kapsamında 23 bin meyve fidanı dağıtıldı.


 

20151212AW602799_01Karabük ve Safranbolu’da düzenlenen törenle emeklilere 23 bin meyve fidanı dağıldı. Düzenlenen törenlere Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile emekliler katıldı.

Vali Orhan Alimoğlu, Karabük'ün yeşil bir memleket olduğunu belirterek, “Meyve ağaçlarını çoğaltmamız lazım. Bu fidanları çiçek açarken bir seyredin göreceksiniz ki bunları seyretmek bile ne kadar güzel birşey göreceksiniz.

Bilge mimar Turgut Cansever hocanın güzel bir ifadesi var diyor ki, 'Güzel şehir ağaçlar arasında evler olanıdır.' Yani ağaçların galip geldiği şehirler güzel şehirdir.

İnsanlar boş durursa veya yanlış işlerle meşgul olurlarsa dünyadan erken göçerlermiş. Güzel işlerle meşgul olmak şu dünyada biraz daha işin hakkını vermek bakımından da faydalı. Fidanları hemen dikelim sevgiyle bakalım” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise rektörlüğü döneminde Karabük Üniversitesi (KBÜ) içerisinde binlerce meyve ağacı diktiklerini söyleyerek, “Sizlere dağıtılan bu fidanları dikeceksiniz, bundan çocuklarınız torunlarınız, kuşlar, kurtlar yiyecek bunlarda sizin hayır defterinize işleyecektir.

Bizim tarımdan kopma şansımız yok. Ne kadar gelişmiş olursak olalım tarım olmadan hayatımızın geleceğinden söz etmek mümkün değildir. Bugün emekliler olarak gençlerimize bir mesaj veriyoruz.

Geleceği düşünerek toprakla uğraşmak zorunda olduğumuzun mesajını veriyoruz. İnşallah sizin bu duyarlılığınızı gençlerimiz de kabullenirler, sizlerin yarım kalan işlerinizi tamamlarlar." dedi.

Konuşmaların ardından emeklilere fidan dağıttı.