GEÇTİĞİMİZ CUMA GECESİ MUTULLAH YOLBULAN’IN EVİNDE AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR İLE BİRLİKTE KARABÜKSPOR’UN KADERİ İLE NASIL VE NEDEN OYNANDI?


 

ÖMER AYAR VE MUTULLAH YOLBULAN AÇIKLAMAK ZORUNDA…


 

NELER OLDU DA BÖYLE YAPMAK ZORUNDA KALDINIZ..?


 

NEDEN ŞEFİK DİZDAR’I KARABÜKSPOR BAŞKAN ADAYLIĞINDAN ÇEKTİRDİNİZ..?


 

aciklayin-krbspr


Geçtiğimiz Salı günü (25 Haziran) Kardemir A.Ş. Yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç aileleri Karabükspor’dan tamamen el çektiklerini açıklamışlardı.

Karabükspor’u kongreye 5 gün kala adeta ortada bırakan Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç Karabükspor’un yönetiminin kent olarak yapılmasını istemişlerdi. Bunun üzerine geçtiğimiz Perşembe akşamı (27 Haziran) Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabükspor Kulüp Başkanlığı için Türkiye’nin tanınmış Safranbolulu işadamlarından, Taha Holding (LC Waikiki) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar ile konuştuğunu ve Başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

Bir gün sonra Şefik Dizdar ve Başkan Rafet Vergili bir araya gelerek yönetim belirlenmesi noktasında çalışma içine girdiler. Vali İzzettin Küçük, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ve Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Karabük dışında olduklarından onlarla telefon trafiği kurarak içine girdikleri yönetim belirleme çalışması gecenin ilerleyen saatlerinde krize dönüştü.

Şefik Dizdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i arayarak yönetime isim istedi ve Şahin isim vermeyeceğini söyledi.

Gündüzden Şefik Dizdar’ı tebrik eden ve destekçisi olacaklarını söyleyen Mutullah Yolbulan’ın ise Yenişehir’deki evinde gece yarısı birden hareketlilik başladı. Kardemir A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Yönetime girmesi için ismi verilen Taner Canyurt, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar Mutullah Yolbulan’ın evinde gece yarısına doğru toplandılar. Yarın sabah yapılacak Karabükspor kongresi için yeni bir liste çalışması başladı. Taner Canyurt’un kulüp başkanlığına karar kılındı.

En önemlisi Şefik Dizdar, gecenin geç saatlerinde Mutullah Yolbulan tarafından aranarak çekilmesi istendi.

Soru işaretleri ile dolu ve gece karanlığı gibi belirsizlikler içinde yapılan ani bir farklı girişim neden yapılmıştı?

Vali İzzettin Küçük’ün, Mutullah Yolbulan’ın ve hatta Mehmet Ali Şahin’in bile memnuniyetle karşıladıkları Şefik Dizdar’ın Karabükspor Başkan adaylığı neden sonradan istenmedi?

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ve Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan neden böyle bir gece yarısı operasyonu yaptılar.

Karabük Net Haber olarak, kamuoyu adına şu soruları soruyor ve bu ikiliden açıklama bekliyoruz.

  • Şefik Dizdar’ın Karabükspor Kulüp Başkanlığını gündüz tebrik ettiğiniz halde, gece neden fikir değiştirdiniz?

  • AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar gece yarısı neden Yolbulan’ın evine gitti ve niçin çağırıldığını biliyor muydu?

  • Şefik Dizdar’ın adaylığı, MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından sağlanması, siyaseten rahatsızlık mı oluşturdu?

  • Mutullah Yolbulan’ı hangi güç Şefik Dizdar’ı gece yarısı telefonla aratarak “çekil” dedirtti?

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in gece yarısı yaşanan bu olaylardan haberi var mıydı?

  • Mehmet Ali Şahin'in haberi yoksa, ki “haberim yok” diyor, bu onun için daha büyük bir sorun ve acizlik değil mi?

  • AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Taner Canyurt başkanlığındaki listeye isim vermediyse, Mutullah Yolbulan tarafından yazdırıldığı iddia edilen, İhsan Mutlu ve Hüseyin Akgün’ün, AK Parti İl Başkan Yardımcılığı kimliklerini taşıdıklarından, Ömer Ayar’a neden sorulmadı?

  • Kısacası böyle bir vasat yönetimi gece yarısı oluşturmaya ve Karabükspor’un kaderi ile oynanacak kadar bir süreç içine girilme ihtiyacına neden duyuldu?


Tüm bu ve bunun gibi soru işaretleri ile dolu süreci nasıl Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çıkıp anlattıysa, İl Başkanı Ömer Ayar ve Mutullah Yolbulan’da kamu vicdanını rahatlatmak için çıkıp açıklamak zorundalar.

Eğer açıklama yapmamak için ısrar ederlerse, Karabük Net Haber olarak bir kampanya başlatacağız, onları bu açıklamaları yapmaya zorlayacağız.

 

Editör: Haber Merkezi