Karabükspor takımı, işçi bayramında KARDEMİR işçilerini ziyaret ederek karavanadan birlikte yemek yedi.


 

1938 yılında demir çelik işçileri tarafından kurulan ve 1969 yılında iki kulübün birleşmesiyle profesyonel ligde mücadele etmeye başlayan işçi takımı Kardemir Karabükspor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde fabrika işçilerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Akşam saatlerinde Osmanlıspor maçının idmanını yaptıktan sonra kırmızı mavili takım anasponsoru KARDEMİR fabrikalarını geçerek işçilere sürpriz yaptı. KARDEMİR yemekhanesinde işçilerle birlikte sıraya girerek yemek alan sporcular daha sonra işçilerle birlikte akşam yemeği yedi.

Futbolcuları yemekhanede gören bazı işçiler onlarla birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Tolga Gül, özel bir takım olduklarını bunun da hem işvereni hem de işçiyi dünyada temsil eden tek takım olduklarını söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kardemir işçilerine sürpriz yapmak istediklerini söyleyen Asbaşkan Gül, “Akşam yemeğini onlarla birlikte yemek istedik ve bu vesileyle onların işçi bayramlarını kutlamak istedik. Çok güzel bir ortam var.

Futbolcu ve işçi arkadaşlarımız birlikte yemek yedi. Bugün özel bir gün ve bizde Kardemir Karabükspor olarak özel bir takımız. Özel takım olmamızın ardındaki neden işçi arkadaşlarımızdır.

KARDEMİR çalışanları işçileri bizim gücümüze güç katmaktadır. KARDEMİR ve emekçilerimiz arkamızda olduğu müddetçe Kardemir Karabükspor en güçlü şekilde yoluna devam edecektir.

Emeği savunan ve temsil eden bir takım olarak bundan her zaman gurur duyuyoruz. Formamızın önünde KARDEMİR arkamızda Çelik İş ile dünyada hem emeği hem de işvereni temsil eden takımız. Yabancı futbolcularımız KARDEMİR’in, Karabükspor için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorlar.

Onlar KARDEMİR’in yanından geçerken, geldikleri kulüp için kendilerini güvende ve rahat hissediyorlar. Koskoca bir şirketin kendileriyle ve 4 bin çalışanın kendileri ile birlikte olduklarını biliyorlar ve gurur duyuyorlar” dedi.

“Bende işçi çocuğuyum”
Takımın Avusturyalı teknik direktörü Zoran Barisic ise, “Daha önce kendi ülkemde bile böyle bir şekilde 1 Mayıs işçi bayramı kutlaması yapmamıştım. Burada olmak benim için şuan çok gurur verici. Benim annem ve babamda fabrikada çalışan işçiler.

Bende bir işçi aileden geliyorum. Burada onlarla bir arada olmak ve nasıl zor şart altında çalıştıklarını görmek empati kurmamıza ciddi anlamda yardımcı oluyor. Hepsine çok saygı duyuyorum. İşçi bayramı kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Andre Biyogo Poko da İşçilerin bayramını kutlayarak, “Burada onlarla birlikte olup onlarla beraber yemeklerini paylaşmak bizim için çok güzel bir duydu. Takımız için bu yolda hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz. Ben kendi ülkem de işçi bayramını kutluyorum. Bugüne çok önem veriyorum” dedi.

Futbolcular ve teknik heyet daha sonra işçilerle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra fabrikadan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi