KARABÜKSPOR YÖNETİMİ SEÇİLDİKTEN İKİ GÜN SONRA TEPKİLERE DAYANAMAYARAK KONGRE KARARI ALDI


 

krbspor-kongre


Geçtiğimiz Cumartesi günü gece yarısı hazırlanan liste ile kongresi yapılan Karabükspor’un Taner Canyurt Başkanlığında yeni yönetimi seçilmişti.

Tarihinin en zayıf yönetimi olarak belirtilen, kulüp yönetimi gerek kamuoyu tepkilerine, gerekse yönetim içinden peş peşe gelen istifalara dayanamayarak kongre kararı aldı.

15 Temmuz tarihine alınan kongre kararı, çoğunluk sağlanamazsa 22 Temmuz2da yapılacak.

Karabükspor’un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada aynen şu görüşlere yer verildi;
28 Haziran 2013 Cuma günü Şefik Dizdar yönetiminde oluşturulacak olan Kardemir Karabükspor yönetim kurulu Şefik Dizdar’ın çekilmesiyle görev Taner Canyurt’a verildi.

Biz Görevi almadığımız takdirde 29 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan genel kurula bir liste ile girilmediği takdirde kulübümüz kayyum marifetiyle yönetilip, genel kurula hazırlanılacaktı.

Böyle bir güzide kulübü, Türkiye’de uluslararası marka olmuş bir kulübü sahipsiz bırakmak Karabük sporseverlerin kabullenemeyeceği bir olaydı. Bu duruma düşmemek için gece geç saatlerde zor koşullarda liste oluşturulup genel kurulda seçime girildi. İlk toplantımızda takımın toplanıp, çalışmalarına başlaması adına kararlar verildi ancak aynı gün yönetimde yapılan istifalar çalışma şevkini kırmış ve tedirginliğe neden olmuştur.

İstifaların ardından yönetimimiz adeta bir yalnızlığa itilmiş ve karamsarlığa sürüklenmiştir. Bu koşullarda gerek ekonomik gerekse kamuoyunda yaratılmak istenen olumsuz ve güvensiz tablo bizi olağanüstü kongre kararı almaya mecbur bıraktı. Bu ilgisizlik ve yönetime acımasızca yapılan eleştiriler, içerisinde Karabükspor sevdası olan ve sırf Kardemir Karabükspor zarar görmesin diye taşın altına elini sokanlar tarafından haksızlık olarak nitelendirilmiştir.

Hiçbir maddi çıkarı olmadan zamanını, sağlığını, gücünü ve performansını kulüp için harcayan bu insanlara yapılan bir haksızlıktır. Aldığımız bu görevi en yakın limana kazasız belasız yaklaştırarak; Karabükspor’u daha iyi yerlere taşıyacak yönetim kuruluna teslim etmek adına 15 Temmuz 2013 tarihinde çoğunluk sağlanamazsa 22 Temmuz 2013 tarihinde çoğunluğa bakılmaksızın olağanüstü genel kurul kararı alınmıştır.

Bu arada profesyonel takımımızın daha önce ilan edilen program dahilinde kamp ve transfer çalışmaları sürecektir.

Destek olan olamayan herkese teşekkür eder; tüm Kardemir Karabükspor camiasına saygılar sunarız.

Kardemir Karabükspor Kulübü Yönetim Kurulu



 

Editör: Haber Merkezi