KARDEMİR KARABÜKSPOR CEO’SU HAKAN AYVAZ:


20140122AW001010_01


“KARABÜKSPOR’A YAKIŞIR GÜZEL BİR TESİS KAZANDIRMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
“E-BİLET NOKTASINDA TARAFTARI BİLİNÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

Kardemir Karabükspor CEO’su Hakan Ayvaz, “Karabükspor’a yakışır güzel bir tesis kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Ayvaz, kulüp binasında yapılan değişiklikler ve yeni çalışmalarla ilgili gazetecilerle bir araya geldi. Tesislerde yapılan yenileme çalışmalarını anlatan CEO Hakan Ayvaz, "Tesislerimizi sportif başarıyı sağlamak adına bir dizi küçük dokunuşlarla etkisi büyük değişimler yaptık. Bunlar yeterli değil. Yeterli olması için kulübü ciddi bir tesisi sahip olması gerekli. Gerek A takımı, gerekse alt yapısı ve diğer spor branşlarında başarı elde edilebilmesi için tesis alanında ilerleme kaydetmemiz gerekli. Bu noktada Kulüp Başkanımız Mustafa Yolbulan ve Asbaşkanımız Ahmet Gölbek’in yoğun ve ciddi uğraşlar verdi. Şuanda arazi ile çok ciddi bir yol kat edildi. 103 dönümlük arazinin tahsis aşama yapıldı. Bu zor olan kısmıydı ve bunu başardık. Kalan kısımda kolay değil. Avam projeleri hazırlamaya başladık. Bizim için keyifli bir süreç başlıyor. Karabükspor’a yakışır güzel bir tesisi kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonucu mümkün olan en kısa zamanda ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. 3 antrenman sahası, sporcular için rehabilitasyon ve sosyal alanlar. Konaklama alanları düşünüyoruz. A takımı için A’dan Z’ye bütün ihtiyacı gören bir tesis olacak. Böylece alt yapı için düşündüğümüz adımlarını daha net atacağız. Şuan bulunduğumuz tesisleri altyapıya bırakmayı düşünüyoruz. Alt yapıda orta vadede çok ciddi gelişim hedefliyoruz. Altyapıda da düzgün bir tesise sahip olduğumuzda orada yaptığımız çalışmaların meyvelerini elde edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

STAT ÇALIŞMALARI
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini de belirten Ayvaz, "Elde olmayan sebeplerden dolayı inşaat ciddi uzadı. Şuan stadın kalan inşaatı ve yapılmakta olan kısımlar aslında bütün inşaatın büyük kısmı. Gördüğümüz tribünler yapılan işin küçük kısmı. FIFA standartlarına göre, takım otobüslerin kapalı alanlara girmesi için tünel inşaatları yapılıyor. Güvenli bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Kalan kısmı az değil ve epeyce bir inşaat var. Hızlandırıldığı ve çok sıkı çalışıldığında bitirilebilir. Güvenlikle alakalı olarak 14 Nisan’da E-bilet uygulamasına geçiliyor. Bizim stadında o tarihten önce bitirilerek uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bunla ilgili ekipmanlar stada geldi ve montajı yapılarak E-bilet uygulamasına geçeceğiz. Bu uygulama ile ilgili cezai uygulamanın yanı sıra ciddi yaptırımlar var. Eğer bu uygulamaya geçmediğiniz takdirde kendi stadınızda maç oynayamama gibi durum da var. Bu işin can alıcı noktası. Taraftar nezdinde E-bilet uygulamasının hayata geçilmesi ile ilgili kısımlarda var. Her taraftarın bir kartı olacak ve bu kart üzerinden E-bilet alımları olacak. Bizim için bu çok önemli. Eğer bunla ilgili taraftar bilinçlenmezse stada girememesi söz konusu ve taraftar kaybına neden olacak. Bununla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Bu noktada taraftarı bilinçlendireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi