KIRMIZI-MAVİLİ EKİPTE 12 FUTBOLCUNUN SAKAT OLMASI TEDİRGİNLİK OLUŞTURUYOR

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS: “AVRUPA MAÇLARI BİZİ YIPRATTI”

“TAKIMIN OYUNUNDAN FELSEFESİNDEN BİR SIKINTIMIZ YOK”

“KADRO KURMAKTA ÇOK CİDDİ BİR SIKINTIMIZ VAR”

 

20140926AW202816_02Kardemir Karabükspor’da bir düzüne oyuncunun sakat olması teknik heyeti düşündürüyor.

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Karabük Üniversitesi Ay-yıldız Stadı'nda sürdüren kırmızı-mavili ekipte antrenmana, kaleci Boy Waterman, Viola, Emre Güngör, Musa Çağıran, Emre Özkan ve Yiğit İncedemir katılmadı. Sow, Akpala, İbrahim Serdar Aydın, Hakan Özmert, Ahmet İlhan Özek ve Onur Ayık'ın ise takımdan ayrı çalıştı.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımın oyunundan felsefesinden bir sıkıntılarının olmadığını 12 sakat oyuncunun olmasından dolayı kadro kurmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

“KADRO KURMAKTA ÇOK CİDDİ BİR SIKINTIMIZ VAR”

Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Kafkas, ligde 3 hafta sonunda oynadıkları oyunla aldıkları puanın doğru orantılı olmadığını belirterek, “Daha çok puanımız olması gerekirdi. Takımın oyunundan, felsefesinden bir sıkıntımız yok. Sıkıntı, çok fazla sakat olan oyuncularımızın olması. Kadro kurmakta çok ciddi bir sıkıntımız var. Bu bizi biraz üzüyor. Darbeye bağlı sakatlıklar var. Sakatlıkların iyileşmesini ve takımın tekrar oturmasını bekleyeceğiz. Takıma sahip çıkmak, destek olmak gerekiyor. Karabükspor’un gerçek taraftarın bu maçlarda yanımızda olmasını istiyorum. Gerçekten zor bir dönemden geçen Karabükspor’un gerçek taraftarının yanında olacağını inanıyorum" dedi.

“BİR AN ÖNCE SAKATLARIN İYİLEŞMESİ GEREKİYOR”

Lig öncesi UEFA Avrupa Ligi maçlarının takımı çok yıprattığını da anlatan Kafkas, “Viaola, Akpala, Ahmet İlhan, Samba Sow, Musa ve Onur darbeye maruz kaldılar. Buna da yapacak bir şeyimiz yok ve bu da bizim şansızlığımız. Daha ligin çok başı. Takım iyi. Takımın tedirgin olacak durumda yok. Takım kötü oynar başka türlü sıkıntılar olursa, çanlar bizim için çalar ama öyle bir durum yok. Ligin haftaları ilerliyor. Ligin başına çok inanan birisi değilim. Biran önce sakatların iyileşmesi gerekiyor. İçeride oynuyoruz. Dışarıda oynasaydık bu kadar sakatın altında kalkamayabilirdik. Gerçek Karabükspor taraftarı ile kazanmak istiyoruz. Bizim için kolay olmayacak” diye konuştu.

YEMEK TARİFİ GİBİ BİR MÜCADELE DEĞİL”

Kasımpaşa maçında verilen penaltı ile ilgili bir soruya ise Tolunay Kafkas, “Hakem hataları oluyor. Buna bir şey söylemek istemiyorum. Herkese bir takım şeyler oluyor iyi yada kötü yönde. Lütfen çıksınlar cesurca maç yönetsinler. Bizim tek istediğimiz bu. Bir mücadele var, bu mücadelenin tanımını iyi yapmak lazım. Yemek tarifi gibi bir mücadele değil. Eşit, şeffaf, dürüstçe mücadelesi olması gerekiyor Türkiye futbol liglerinde. Bir takım birinci olacak, 3 takım düşecek. İyi olan şampiyon, gereğini yapamayan küme düşecek. Bu dünyanın sonu değil” ifadelerini kullandı.

20140926AW202816_03Daha önce kadro dışı bırakılan Bertul Kocabaş’ının bu hafta kadroda yer alacağını belirten Kafkas, A2’den alacak profesyonel oyuncumuz maalesef yok. Ahmet İlhan ve Onur Ayık’ı yetiştirmeye çalışacağız. Mersin maçından 13 yada 14 kişi olacağız. Durumumuz bu kadar sıkıntılı. Yiğit’in dişi çürükmüş ve ondan kaynaklanan yırtılma var ve ancak Gaziantep maçına yetişir” ifadesinde bulundu.

 
Kafkas, ayrıca, kendilerine tesislerini açan ve idman yapmalarına olanak sağlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi