UEFA DİSİPLİN KURULU’NA KARABÜKSPOR’UN DA SEVK EDİLEBİLECEĞİ BELİRTİLİYOR


 

uefa-krbspor


Geçtiğimiz haftalarda UEFA Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Disiplin Kuruluna sevk ederek Türkiye’de Yıldırım Demirören tarafından unutturulmaya çalışılan 3 Temmuz Türk Futbolunda şike olaylarını hatırlatmıştı.

UEFA Disiplin Kurulu 21 Haziranda Beşiktaş’ın, 22 Haziran’da da Fenerbahçe’nin savunmalarını istedi. Profesyonel takımlar arasında Fenerbahçe’nin UEFA Disiplin Kuruluna sevk edilme nedeni İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivas maçlarında şike yapmak, Eskişehirli futbolcu Sezer Öztürk’e transfer şikesi teklifi, Karabüksporlu Emenuel Emenkie’ye de Fenerbahçe maçında oynattırmayarak transfer şikesi yapması gösteriliyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa Kupalarına gideceği için UEFA’nın önceliği bu takımlara verdiği belirtilirken, daha sonra ise İstanbul BB Eski Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın, Eskişehirspor Futbolcusu Sezer Öztürk ve Teknik Direktörü Bülent Uygun’un, Karabükspor eski başkanı H. Feridun Tankut’un ve eski futbolcumuz Emenike’nin de UEFA Disiplin Kuruluna sevk edilmesi bekleniyor.

Spor camiası ve bazı hukukçular “Şayet Karabükspor UEFA Disiplin kuruluna sevk edilirse ismi geçen futbolcu ve yöneticilerin futboldan ömür boyu men cezası ve Karabükspor’un da ciddi bir ceza alması söz konusu olabilir.” Dediler.

Editör: Haber Merkezi