GARANTİ TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL SÜPER LİGİ



KARDEMİR KARABÜKSPOR: 71 - İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 66


 

20160515AW748304_02Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin son haftasında, Kardemir Karabükspor sahasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 71-66 yenerek ligi Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü olarak tamamladı.

Karabük Merkez Spor Salonu'nda yapılan maçın ilk periyodunu 19-16 önde tamamlayan kırmızı-mavili ekip, ilk yarıyı 43-24 üstün bitirdi.

Karşılaşmadaki üstünlüğünü maç boyunca sürdüren ev sahibi takım, üçüncü çeyreği de 55-50 önde kapadı.
Taraftarının da desteğini arkasına alan Kardemir Karabükspor, sahadan 71-66 galip ayrıldı.

Kardemir Karabükspor, sezonu Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından 3. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarında mücadele edecek.Karşılaşmanın ardından Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli takımına 3’lük kupasını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Canyurt’un elinden aldı.

Takım antrenörü Can Aksu, "Bu sene bizim için güzel bir lig oldu aslında. Hedefimiz ikincilikti ama maalesef iç sahada şanssız bir mağlubiyet alınca ligi üçüncü bitirdik. Son maçımızda galip gelerek kupayı taçlandırmak istedik.

Önümüzdeki sezon iyi bir kadro kurup daha üst sıraları hedefliyoruz. Avrupa kupalarında da daha işler yapmak istiyoruz. Önümüzdeki sene kadromuzu genişleterek daha iyi bir takım olacağız. Başta başkanımız Ferudun Tankut ile yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi