Spor Toto Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçında Kardemir Karabükspor Kasımpaşa'yı ağırladı.Maç 0-0 beraberlikle tamamlandı.


timthumb

Ligde zor zamanlar yaşayan temsilcimiz Kardemir Karabükspor, düşme hattından uzaklaşmak aradığı üç puanı yine bulamadı. Evinde Kasımpaşa'ya karşı verdiği 90 dakikalık mücadelenin büyük kısmına hakim olan temsilcimiz, rakip takıma neredeyse pozisyon vermedi. 41. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremeyen Kardemir Karabükspor sahadan 1 puanla ayrıldı.

“HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN, KARDEMİR KARABÜKSPOR BU LİGDE KALACAK”

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, berabere biten Kasımpaşa maçının ardından, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Kardemir Karabükspor bu ligde kalacak” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Kardemir Karabükspor ile Kasımpaşa’nın karşılaştığı ve berabere biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Maçı kazanmak için her türlü mücadeleyi gösterdiklerini söylen Tolunay Kafkas, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maalesef elimize geçen fırsatları değerlendiremedik. Oyunun büyük bir bölümünde hakim olan taraf bizdik. Sadece sonuç alamadık. Oyuncular gelişiyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Kardemir Karabükspor bu ligde kalacak. İçerde kaybettiğimiz puanları dışarıda kazanacağız. Çok iyi bir hava yakaladık. Bu havayı devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

“KOLAY DEĞİLDİ AMA BUGÜN HAKEM İYİ BİR MAÇ YÖNETTİ”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, 0-0 biten Kardemir Karabükspor maçının ardından ligde çıkış arayan iki takımın karşılaşmasının zor geçtiğini ifade ederek, “Zor bir dönem. Kolay olmuyor, gol girmiyor. Bu da takımın içersinde gerginlik, güvensizlik oluyor. Sakatlığı nedeniyle Isaksson’un yerine bu sene ilk kez ligde oynayan yedek kalecimiz Ertaç’ı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Beklediğimiz bir maç oldu. Bir golde herşey değişirdi. Hücum bölgesinde biraz erken bir hamle denedim. Bizde, rakipte gol bulamadı. Her iki takımda bir puana razı oldu “dedi.
Hakemlerin ligin sonuna doğru yaklaşıldıkça zor bir döneme doğru girdiklerini söyleyen Gürcü hoca, “Sezonun başı biraz daha kolay oluyor. Hata yapılan maçları kurtarırsın ama son haftalar çok acı olur. Takımların kaderini belirleyici kararlar olur. Bu tür maçlarda hakemlerimiz futbolu düşünerek ve okuyarak kararlar vermesi gerekiyor. Kolay değildi ama bugün hakem iyi bir maç yönetti. Aleyhimize verilen penaltı biraz hafif benziyor ama çokta benziyor. Bir şey diyemezsin. Maalesef geçen hafta da aynı tarz bir penaltı verildi aleyhimize. Bundan sonra hakemler için zor olacak. Çünkü içten acıyı hissedecek” açıklamasını yaptı.
Kardemir Karabükspor’un çıkışı yakalayacağını ileri süren Arveladze, “Rakibimiz eksik ve sakat oyuncularına rağmen bu maçta güvenli bir Karabükspor gördüm. Hücuma giden, pozisyona giren birleşik bir takım gördüm sahada. Futbolcuların birbirlerine desteğini o tarafta daha fazla gördüm. Bunu kendi takımımda da görmek isterdim” diye konuştu.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 23. dakikada Erdem'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa yükselen Mabiala'nın kafa vuruşunu kaleci Ertaç kurtardı.

  • 41. dakikada Kardemir Karabükspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Traore'nun şutunda kaleci Ertaç sağ köşeye giden topu kurtardı.

  • 52. dakikada Domi Kumbela'nın pasında topla buluşan Kuca'nın ceza sahası sol çaprazından şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

  • 72. dakikada Viudez'in kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunda kaleci Abdulaziz topu kontrol etti.

  • 86. dakikada sağ kanattan Ahmet İlhan'ın ortasında, ön direkte Akpala'nın vuruşunda top üst direkten auta gitti.

  • 87. dakikada ceza sahası içinde sol çaprazından Tunay Torun pasından altı pasta topla buluşan Babel'in şutunda kaleci Abdulaziz gole izin vermedi.

Editör: Haber Merkezi