KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN MARZİNC GERİ KAZANIM FABRİKASININ YANI BAŞINDA FAALİYET GÖSTEREN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İMALATHANESİ TÜKETİCİLER İÇİN BÜYÜK TEHLİKE SAÇIYOR


 

sut-yogurt


Karabük, günlerdir Marzinc Marmara Geriz Kazanım Fabrikası ile ilgili çevre ve insan sağlığını tehlikeye soktuğu iddiasıyla yaşanan olayları gündeminde tutuyor.

Fabrikaların baca tozundan çinko üretimi yapan Marzinc Geri Kazanım Fabrikasında çalışanların, başta kurşun olmak üzere ağır metallere maruz kaldığı iddiasıyla yaşanan olaylar Karabük gündeminden bir türlü düşmüyor.

Çevreyi ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurlar olduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marzinc Geri Kazanım Fabrikasını kapatmıştı. Fabrikanın kapanmasıyla birlikte Marzinc’in çevreye zarar verip vermediği, insan sağlığını tehdit edip etmediği ile ilgili tartışmalar hala sürüyor.

Bu tartışmalar Karabük gündemini meşgul ederken, asıl büyük bir tehlikeyi ise başta yetkililer olmak üzere kimse görmüyor.

Marzinc Geri Kazanım Fabrikasının yanı başında Karabüklülerin yakından tanıdığı bir süt ve süt ürünleri fabrikası üretim yapıyor.

Özellikle yoğurt markası olarak bilinen bu süt ve süt ürünleri fabrikasında üretilen mamuller yine başta kurşun olmak üzere, çeşitli ağır metallerden etkilenmiş olabilir şüphesi ağırlıkta.

Karabük il genelinde ve komşu illerde perakende satışı yapılan bu markanın süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünleri insan sağlığını ne derece tehdit ediyor.

Yetkililerin halk sağlığını tehdit eden bu konu ile ilgili bu zamana kadar acaba ne gibi inceleme ve girişimler yaptığı bu da ayrı bir soru işareti.

Karabük Net Haber olarak bu süt ürünlerini imal eden markanın ismini ticari zarar görmemesi için açıklamıyoruz ama yetkililerin de bir an önce gerekli girişim ve incelemelerde bulunup, halk sağlığı açısından kamuoyu vicdanı rahatlatması gerekir.

Editör: Haber Merkezi