Karabük Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, '' Teknikle Buluşuyoruz, Kültürle Konuşuyoruz '' proje kapsamında, Almanya'nın Gladbeck şehrinde bulunan Karabük-Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ettiler


 

20130628AW000428_01Karabük Ticaret Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Muhammet Çakmak idaresindeki heyet, proje hakkında dernek yöneticilerine bilgiler verdi.

Muhammet Çakmak projenin öğrenciler adına olumlu bir şekilde sonuçlandığını ifade ederek, “'Buraya, Karabük Ticaret Meslek Lisesi'nden sekiz öğrenci ile birlikte, ‘Teknikle buluşuyoruz, Kültürle Konuşuyoruz’ projesi kapsamında geldik. Bu proje Avrupa Birliği ( AB ) Bakanlığı'nın ve Türk Ulusal Ajansı tarafından yapılan gençlik programlarıdır. Bu proje ile Almanya'daki mesleki ve teknik eğitimin yönlerini yerinde gördük. Öğrencilerimiz mesleki eğitim derslerine girdiler. Mesleki eğitimi yerine ve nasıl yapıldığını öğrendiler. Öğrenci ve öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulundular. Böylece, Türkiye'deki ve Avrupa'daki mesleki eğitimi karşılaştırma imkanı buldular. Avantajlı ve dezavantajlarını değerlendirmesini yaptılar. Buradaki öğrenciler ile birlikte bir voleybol maçı yaparak, kültürel anlamda kaynaşma sağlandı. Bu bilgileri Türkiye'de hem okulumuzla, hem il milli eğitim müdürlüğümüzle paylaşacağız. Bizim için güzel bir çalışma oldu'' dedi.

Karabük Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği adına konuşan derneğin onursal başkanı İbrahim Doğancı'da, bu tür projelerin her iki taraf için önemli olduğunu belirterek, dernek olarak Türkiye'den gelen her okula kapılarının açık olduğunu söyledi.

"Biz, Türkiye'nin burada bir temsilcisi olarak, görev yürütüyoruz" diyen Doğancı, “Her ne kadar Karabüklüler Derneği olsak bile, biz eski Zonguldaklıyız. Bartın, Karabük ve Zonguldak olarak bir bütünüz. Türkiye'den gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan son derece memnunuz. Burası ülkemizden gelenlerin faydalanabilecekleri bir mekan. Ben, bu projeleri son derece yararlı buluyorum. Bu projeler, insanımızın ufkunun gelişmesi bakımından, en azından Avrupa'yı tanıması bakımından son derece yararlı projeler. Karşılıklı kültür alışverişi güzel bir şey. Dernek olarak bu tür projeleri destekliyoruz " dedi.

Daha sonra öğrenciler, dernek yöneticileri ile birlikte günün anlam ve önemine ilişkin hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi