KARABÜK ÖZEL SEKTÖR HADDECİLER DERNEĞİNDE YILLARDIR ÇALIŞAN İKİ PERSONELDEN BİRİ TASARRUF TEDBİRİ DİYE İŞTEN ÇIKARILDI

 

haddecilerin-utanci

Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği, Kardemir Yönetimi’nin baskılarıyla geçtiğimiz günlerde başkanı ve yönetimi değişmişti.

Kaptan D.Ç Grubunun Müdürü Murat Orhan’ın Başkanlığındaki yönetim çeşitli baskılar ile istifa etmiş, yönetim düşürülmüş ve Dernek Başkanlığının da düşmesiyle, Nazım Çapraz Başkanlığında yeni yönetim oluşturulmuştu.

Yeni yönetimin ilk icraatı, Kardemir’deki bazı usulsüzlükler ile ilgili Karabük Cumhuriyet Savcılığına verilen şikâyet dilekçesini geri çekmek olmuştu.

Dernek yönetiminin ikinci icraatı, şimdi de 2.5 yıldır Dernek’te çalışan iki personelden birinin tasarruf tedbirleri nedeniyle işten çıkarılması oldu.

2.5 Yıl önce ihtiyaç gereği Karabük Haddeciler Derneği’ne alınan bayan personelin, tasarruf tedbirleri nedeniyle işine son verilmesi başta bazı dernek üyeleri olmak üzere tepkiyle karşılandı.

KARABÜK NET HABER’İN YORUMU

Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği, Kardemir Yönetim Kurulunun baskılarıyla değişmesinden sonra, aynı zihniyetin dernekte hüküm gösterdiği de belli olmaya başladı.

2.5 Yıldır dernekte çalışan bir bayan personelin, ortada hiçbir neden yokken işine son verilmesi, o malum zihniyetin Haddeciler Derneği’nin üzerindeki etkisini bir kere daha ortaya çıkarmış oldu.

Evdeki hanımının, telefon ederek “Ekmek almayı unutma” demesinden sonra, “Ekmek almaya gerek kalmadı. Çünkü bu telefon masrafı ile bir ekmek parası zaten gitti.” Diyen zihniyet, 2.5 yıl önce ihtiyaç duyularak alınan dernek personelinin, şimdi ihtiyaç yok diyerek işine son verilmesi ile aynı değil mi acaba.

Öte yandan, belki Karabük’ün en az üyesi olan ama en zengin üyelerine sahip Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği’nde asgari ücretle çalışan bir bayan personelin, tasarruf yapılacak diye işten çıkarılması, Karabük Haddecilerine de yakışmadı.

Tabi onlar kendilerine bu tasarrufu yakıştırıyorlarsa, bu da onların düşünmesi gereken sorunları.

Yine o zihniyet, kendilerine hizmet eden bir kişinin hiç düşünülmeden işine son verilmesine neden olmadı mı..?

 

Editör: Haber Merkezi