Karabük kamuoyunda son günlerde gündeme gelen mültecilerin Karabük’e yerleşeceği yönündeki konuya açıklık getiren Vali İzzettin Küçük, “Konu doğrudur, ancak sayıları 200-300’ü geçmeyecektir”


 

20130503AW000584_01Vali İzzettin Küçük son günlerde kamuoyunda gündeme gelen bir grup mültecinin Karabük’e yerleştirileceği konusuna açıklık getirdi.

Konunun doğru olduğunu ancak bunun kamuoyunda ifade edildiği şekilde abartılı rakamlarda olmayacağını belirten Vali İzzettin Küçük şu açıklamalarda bulundu;

“Halkımızın endişelerini anlıyorum, ama bu sayı 200 -300’ü geçmeyecektir ve dönüşümlü olacaktır. Bunun anlamı şu; Karabük’te temelli ikamet diye bir şey söz konusu değil. Komşu ülkelerimizde pek çok karışıklık var bu bakımdan Türkiye son yıllarda büyük bir sığınmacı dalgasıyla karşı karşıya. Bu sığınmacıları tek bir ilin kucaklaması mümkün değil. Onun için Türkiye’de bazı illere belirli kontenjanlar tanındı. Karabük’e öngörülen sayı 200-300 civarındadır. Ancak bu sayıyı da bulmayabilir. Çünkü dönüşümlü olarak gerçekleşecek bir olay. Tekrar üstüne basarak ifade etmek istiyorum. Mültecilerin buradaki yerleşimleri daimi değildir. Geçici süreyle dönüşümlü olarak barındırılacaklar. Yerleşim noktasında daha önce Bulak Köyü civarıyla ilgili bir takım görüşler ifade edilmişti. Ancak bugün itibariyle Bulak’la ilgili bir durum gündemimizde yok. Şu anda ilimize gelen bir kısım mültecileri otelde misafir ediyoruz. Bunda sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleri var. Onların iaşe ve benzeri ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Aralarında durumları iyi olanlarda var, onlar da ev tutmak isteyebilirler. Ancak bütün bunlar güvenlik güçlerimizin takibinde gerçekleşecektir. Türk Milletinin en güzel hasletlerinden biri düşene sahip çıkmaktır. Bu bakımdan onlar ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak bizlere sığınmışlardır. Bugün için bu insanları, aileleri otelde misafir ediyoruz. Amacımız hepsini il merkezinde tek bir noktada tutmaktır. Bunun kendileri içinde iyi olacağını düşünüyoruz. İl Merkezi dışında bir yerde ikamet ettirmeyi düşünmüyoruz”

Editör: Haber Merkezi