20140813AW167512_01Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü Nuri Akçay, Cuma pazarında bulunan eski hal binasının bulunduğu alana yapılacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu İl binası ile ilgili olarak yerinde açıklamalarda bulundu.

Binanın Karabük’e yakışır şekilde çok güzel bina olacağını söyleyen Akçay, “Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze idare binası yapılacak olan projede; bodrum, zemin ve artı 3 kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak binamızın toplam taban alanı bin 70 metrekare, toplam inşaat alanı ise 5 bin 398 metrekare olarak inşa edilecektir” dedi.

Akçay, Karabük SGK İl Müdürlüğüne ait 3 bin 477 metrekarelik arsayı bedeli karşılığında 1 milyon 738 bin 795 TL’ye, 15.04.2014 tarihinde Karabük Belediye Başkanlığından satın aldıklarını da belirterek, “Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz halen şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafe uzaklığında Beşbinevler mahallesindeki kendi binasında hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumumuz beşikten mezara kadar artık herkese ve her kesime hizmet verdiğinden sigortalı işveren ve hak sahiplerine kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı uluslar arası standartların üzerinde Sosyal Güvenlik hizmet vermeyi model aldığından, Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze yeni idare binası yapılması için proje ihalesini alan firmaya 10 Şubat 2014 tarihinde yer teslimi yapıldı. Proje ihalesinin tamamlanmasından sonra Ankara İnşaat Emlak Daire Başkanlığımızca İl Müdürlüğümüze gönderilen Plan ve Projeler 04.06.2014 tarihinde Karabük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne Yapı Ruhsatı çıkarılması için teslim edildi. Karabük Belediyesi Şehircilik İmar Müdürlüğünce tamamlanan Yapı ruhsatları 11.08.2014 tarihinde elden teslim alınarak inşaat ihale hazırlığının yapılması için Ankara İnşaat Emlak Daire Başkanlığı Uygulama Şube Müdürlüğüne gönderildi. 2014 yılı Yatırım programına alındığından, bundan sonraki süre Ankara İnşaat Emlak Daire Başkanlığımızca idare binamız inşaatının ihale aşamasına geçilecektir” dedi.

İSTASYONDAKİ BİNA İŞKUR’A DEVREDİLDİ

Müdür Akçay, yapılacak olan binada İŞKUR İl Müdürlüğünün de planlandığını ancak İstasyon bölgesinde bulunan kendi binalarını İŞKUR Genel Müdürlüğüne devrettiklerini de belirterek, “Onlar orada kendi binalarını yapacaklar. Buraya yapacağımız binamızın tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüze ait olacak. Buradaki bina çok güzel olacak. Projesini de o şekilde yaptırıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi