Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük’ün 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu söyledi


 

yeni-egitim-ogretim-donemiKarabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük’te onarımı devam eden okullar olduğunu belirterek, birçoğunun yeni eğitim ve öğretim yılına tamamlanacağını söyledi.

Şube müdürleri ile toplantı yaptığını ve yeni yıla hazır olduklarını kaydeden Gürpınar, “Müdür yardımcısı arkadaşlarla toplantı yaptım. Olmadığım süreçte neler oldu neler yaşandı bunlarla ilgili değerlendirme yaptık. Arkadaşlarımızı, şube müdürlerimizi eğitim yerlerinde görevlendirmek suretiyle okullarımızın 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi için yerlerinde ziyaret ettiler. Onla ilgili rapor getirdiler. Onarımda olan okullarımız var, bunların onarımları devam ediyor. İnşallah eğitim öğretim yılı başlamadan önce birçoğu bitecek, bitmeyecek olanlarda var, ama fiziki alt yapının tamamlanması konusundaki çalışmalar sürüyor” dedi.

Kayıtların devam ettiğini belirten Gürpınar, meslek liselerinde bin 714 kontenjan olduğunu belirterek, “Kayıtlarımız da devam ediyor. Bakanlığımız bir değişiklik yaptı, geçmiş dönemdeki yönetmelik değişikliği ile 60-66 ay arasındaki çocukların kayıtları velinin isteğine bağlıydı, 66-72 ay arası çocukların kayıtları da zorunluydu. Bakanlığımız bu konuda bir değişiklik yaptı, 66-67 ve 68 aylık çocukları eğer veliler isterse bir dilekçeyle okuldan alıp anaokulu veya ana sınıflarına götürebiliyorlar. Burada bir rapor istenmiyor. Ama 69-70 ve 71 aylık çocuklarda ise okula kayıt yapılıyor ama veli yine çocuk getirmek istemiyorsa uzmandan rapor alarak okula teslim eder, olmadı okul öncesi eğitime çocuklarını götürebiliyorlar. 72 aylık çocuklarımız artık zorunlu onların rapor alması söz konusu değil. Bunun dışında SBS ile öğrenci alan Anadolu Liselerinde yedek kayıtlarda tamamlandı. Öğrencilerimiz yedeklerden de nereye yerleştirdiklerini suretiyle hangi okula kayıt olacaklarını bilecekler. Bunlar içinde 29 Ağustos’a kadar kayıt süresi var. Bunun dışında hiç bir okula kayıt yaptıramayan lise öğrencisi olursa bunlarda okulların kontenjanlarını belirledik, şuanda meslek liselerinde bin 714 tane kontenjan var. Öğrencilerimiz hiçbir yere kayıt olamamışlarsa onlarda diploma notu üstünlüğüne göre meslek liselerini tercih edecekler. 600’e yakın öğrencimiz sınavlar belki bir yere yerleşemeyebilir. Bunları da meslek liselerine yerleştirerek hiçbir öğrencimiz kayıt dışı kalmayacaktır” diye konuştu.

ismail-gurpinarÖğrencilerin meslek liselerine rahatlıkla gidebileceğini belirten Gürpınar, şunları söyledi;

“Bakanlığımızın 2010 yılında almış bir karar var, 2013 yılına kadar bütün düz liseler Anadolu Liselerine dönüştürülecekti ve bunlar dönüştürüldü. Bu süreç daha önceden bitmişti tüm liseler Anadolu Lisesine dönüştürülmüştü, ama düz lise programına devam eden öğrencilerimiz vardı. Onlarda bu sene son, onlarda bitiyor. Şuanda düz lise programı uygulayan Anadolu Lisesi yok. Bakanlığımız almış olduğu karar var, Çok Programlı Liselerde düz lise programı uygulayan bölümler olacak, bizde de ilçelerimizde var. Okullarımızın fiziki kapasiteleri yeterli, öğrencilerimiz istedikleri meslek lisesine rahatlıkla gidebilirler.”

Kayıt yapılırken bir belge istenmediğini belirten İsmail Gürpınar, konuşmasını şöyle tamamladı.

“Şuanda biz okullara kayıtta belge istemiyoruz, e-kayıt ile yapılıyor. Öğrencinin TC kimlik numarası girildiği zaman yeterli oluyor. Ama daha sonradan okullar nüfus cüzdanı fotokopisi isteyebilir. Başka bir belgeye gerek yok. Liseye kayıtta ise ortaokul diploması istenir.”

Editör: Haber Merkezi