20140317AW036578_01Aksaray Valisi iken Hakkari Valiliği’ne ve bir süre sonra da Karabük Valiliği görevine atanan eski Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, bir dizi programlara katılmak üzere Aksaray’a geldi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden Vali Alimoğlu, burada Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile görüştü. Tarım ve hayvancılığı hakkında bilgi alan Vali Alimoğlu, Aksaray’ın Türkiye’nin parlayan bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirterek, tarım alanında görev yapan herkesin bu sorumluluğu iyi takip etmesi gerektiğini söyledi. ‘Çift ile koyun, gerisi oyun’ diyerek atasözü ile örnek veren Vali Alimoğlu, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, tarım ve hayvancılık alanında yeniliklere imza atarak Aksaray’ın yıldızını daha da parlattıklarını belirterek, Aksaray’ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’de örnek bir il olacağını kaydetti.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise projesi tamamlanan yeni Ticaret Borsası ve Tarım Ticaret Merkezi hakkında bilgiler verdi. Aksaray’a Türkiye’de örnek olacak bir Ticaret Borsası ve Tarım Ticaret Merkezi yapılacağını belirten Başkan Özkök, burada tarım ve hayvancılık alanında her türlü çalışmaların olacağını ve herkesin bundan faydalanacağını söyledi. Başkan Özkök, binanın 300 dekarlık alana yapılacağını belirterek, “Bu bina mevcut binamızın 6 katı büyüklüğünde olacak. Tarım ve hayvancılıkla ilgili her türlü birim ve çalışma alanlarımız olacak. Sadece borsadan ibaret olmayacak. Buğday Pazarı, Canlı Hayvan Borsası ve Sosyal Tesisler gibi tarım ve hayvancılık alanında da Aksaray’a ciddi katkılar sağlayacak. Projemiz kapmasında binamızın yapılması ile birlikte Türkiye’nin en modern ve en teknolojik Ticaret Borsası ve Tarım Ticaret Merkezi’ne kavuşmuş olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi