Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün onaylanarak atanan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yeni görevine başladı.


 

20150320AW359745_01Karabük Üniversitesi Rektörlük binası senato toplantı odası’nda yapılan törenle Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, görevini yeni rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a devrederek üniversite bayrağı’nı teslim etti.

Devir teslim töreni öncesi konuşan KBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, “ Kurucu rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal bey’in istifasından sonra göreve geldim. Hamdolsun sizlerin sayesinde seçim sürecini tamamladık. 19 Mart tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Prof. Dr. Refik Polat bey’i Karabük Üniversitesi rektörlüğüne atadılar. Bundan sonraki 4 yıllık süre içerisinde kendileri üniversitemizde rektör olarak çalışacaklar. Rektör adaylığı sürecini kazasız belasız atlattığıma inanıyorum. Sayın Rektörüme başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kendisine yardımcı olacağımızı buradan ifade ediyorum. Tek kişilik oyun değil oyuncularımız çok ve bizler başarıyı elde edeceğiz.” dedi.

20150320AW359745_02Yeni Rektör Prof. Dr. Refik Polat, kendi adına kolay olmayan bir konuşma olduğunu söyleyerek, “Sizlere ilk defa Rektör vasfı ile bir konuşma yapıyorum. Zorlu bir sürece başladık. Cumhurbaşkanımız bu görevi bize verdiler. Bizim bir sloganımız vardı. Birimiz hepimiz kadar iyi olamayız. Hepimiz birlikte hareket edeceğiz. Hepimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş ve yeni Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın birbirlerine çiçek takdim etmesi ile devir teslim töreni sona erdi.

Editör: Haber Merkezi