20140530AW103899_01Karabük Üniversitesi’nin kuruluşunun 7. yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, Soma'daki maden faciasının mağduru öğrencilere bağışlanacak olan Fatih Sultan Mehmet'in portresi 25 bin 200 raptiye kullanılarak tamamlandı.

Demir ve Çelik Kampüsü girişinden Ay Yıldızlı Stadyuma kadar kortej yürüyüşü ile başlayan törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

20140530AW103899_05Stadyumda düzenlenen törenden konuşan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bu yıl 6 fakülteden 3 meslek yüksekokulundan ve 2 enstitüden toplam 3 bin 300 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Uysal, “Karabük Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne biz duygusu ile pek çok güzel çalışma ve başarılara birlikte imza attık. Karabük Üniversitesi’nin başarılarında 2013-2014 Akademik Yılı Ulusal ve Uluslararası Ödüllerle dolu bir şekilde geçti. Bundan sonra da üniversite olarak durmadan ve usanmadan büyümeye, gelişmeye, değişmeye ve yenilenmeye devam edeceğiz. Karabük Üniversitesi olarak asla bilinenleri tekrarlamayarak geleceğin adımlarını şimdiden attık ve atmaya da devam ediyoruz. Ülkemizin ihtiyacı gençlerimizin idealleri arasında yer alan ve mezun olduklarında onlara iş ve kariyer imkanları sağlayabilecek yeni bölümleri açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Bence üniversiteler hayatın antrenman sahalarıdır. Burada iyi antrenman yapanlar hayatta daha başarılı olurlar. Sizlerin de yeterince antrenman yaptığınızı düşünüyoruz. Sizlerin bu başarılarının iş ve sivil hayatınızda da devam edeceğine inanıyorum. Sizler de birer lider olarak mezun oluyorsunuz ve bizler bu tablodan gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve üniversite rektörlerinden gelen telgrafların okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Üniversite birincisi Gülnaz Okumuş’un mezuniyet ağacına isim künyesini asmasıyla başarı belgesi ve ödül takdim töreni sona erdi.

20140530AW103899_06Tören sonunda Karabük Üniversitesi'nin 7'inci kuruluşu ile İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümü dolayısıyla yapılan ve geliri Soma'daki maden faciasının mağduru öğrencilere bağışlanacak olan Fatih Sultan Mehmet'in portresi 25 bin 200 raptiye kullanılarak tamamlandı.

Portrenin oluşmasını sağlayan resim öğretmeni Sedat Çalımlı, “Daha önce Yeteneksizsiniz yarışmasına katılarak 16 bin raptiye ile bir çalışma yapmıştım. Araştırmalarıma göre 20 bindi, bizde 25 bin raptiye ile bunu yapmak istedik. 25 bin 200 raptiye ile Fatih Sultan Mehmet Portresini tamamladığımız gün oldu. Bu proje Guinness Rekorlar Kitabına girsin girmesin toplanan yardımları Soma’ya gidecek olması hepsinden daha önemli” dedi.

Editör: Haber Merkezi