KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 95 YIL ÖNCE ÖLEN, OSMANLI’NIN 34. PADİŞAHI 2. ABDÜLHAMİD’E FAHRİ DOKTORA PAYESİ VERMESİ’NE ÜNLÜ TARİHÇİ, YAZAR MURAT BARDAKÇI SERT TEPKİ GÖSTERDİ


 

MURAT BARDAKÇI, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN BU KARARINI SAÇMALIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ


 

kbu-bardakci


 

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Raylı Sistemler Mühendisliği Fakültesi’nin teklifi ile Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı olan ve bundan tam 95 Yıl önce ölen 2. Abdülhamid’e Fahri Doktora unvanı vereceği kararına, Türkiye’nin ünlü tarihçi, yazarlarının başında gelen Murat Bardakçı’yı fena kızdırdı.

Haber Türk Gazetesinde, tarih yazarlığı yapan ve Haber Türk Televizyonunda da program yapan Murat Bardakçı bu günkü yazısında Karabük Üniversitesi’nin bu kararına sert tepki gösterdi.

Bardakçı Karabük Üniversitesi’nin reklam amacıyla böyle bir karar aldığını da iddia ederek, Osmanlı Padişahlarına da hakaret yapıldığını yazısında belirtti.

Bardakçı yazısında “Sultan Abdülhamid’in vefatından 95 yıl sonra isminin alay edilip, şaka yapılırcasına ‘Dr. Abdülhamid’ şekline getirilmesi, bu hükümdara hakarettir. Karabük Üniversitesi’nin bu kararı ucuz reklam sevdasını andırmaktadır.” Diyerek, tepkisini ortaya koydu.

20121030AW000452_01Murat Bardakçı’nın Haber Türk TV’de de yapacağı önümüzdeki programda bu konuya değineceğini ve Karabük Üniversitesi’nin bu uygulamasını sert bir şekilde eleştireceği de öğrenildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın ise ülkenin tanınmış tarihçi, yazar Murat Bardakçı’nın bu çıkışı karşısında nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Murat Bardakçı'nın haber konu yazısını okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz...

Murat Bardakçı'nın Haber Türk Gazetesindeki yazısı

 

Editör: Haber Merkezi