Karabük Üniversitesi’nin 6.Kuruluş Yıl Dönümünü ve Mezuniyet Törenini Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı


  kbu-mezuniyet


Karabük Üniversitesinin Kuruluşunun 6. Yıl Dönümü ve Mezuniyet coşkusunun bir arada yaşandığı etkinlik Selamlama yürüyüşü ile Üniversite nizamiye girişinden başlayarak Tören Alanı’nda son buldu.

Karabük Üniversitesi’nin 6. Kuruluş Yıl Dönümü ve Mezuniyet Törenine, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yenice Kaymakamı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muthullah Yolbulan, Genel Müdür Fadıl Demirel, Protokol Üyeleri, Öğretim Üyeleri, Öğrenciler, Öğrenci Aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KBU_62526.Kuruluş Yıl Dönümü ve Mezuniyet Töreni’nin ilk açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Semih Tavşan, “Bugün ortak bir sevinci paylaşmak için buradayız. Türkiye’nin parlayan yıldızı, Çağdaş Eğitim Yuvası Karabük Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik yılı mezuniyet Törenine hepiniz hoş geldiniz. Üniversitenin temelinde bilim adamı niteliği ve ona verilen değer vardır. Eğer Üniversitemizde kendine güvenen, üretebilen ve fikrini açıklamaktan korkmayan bireyler varsa biz artık üniversiteyiz ve üniversiteliyiz diyebiliriz. Vizyonu ve misyonu ağırlıklı olarak öğrenci inisiyatifi olan bir üniversiteden mezun olmanın verdiği avantaj ile ülkenin gündemine yön verecek devletinin ve milletinin dünya devletlerinin içerisindeki yükselişinde birer mihenk taşı olacaktır. Mezun olan değerli öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyor ve hayat mücadelenizde sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

KBU_6339Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise konuşmalarında şunları söyledi;

“Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yıl mezuniyet ve 6. Kuruluş Yıl Dönümü törenine katılarak bizleri onura ettiniz. Karabük Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne geçen 6 yıl içinde biz duygusu ile pek çok çalışmalara ve başarılara imzalar attık. Bu gelişmenin arkasında tamamen Karabük halkının Karabük Üniversitesi’ni gönlünde sahiplenmesi ve büyütmesi yatmaktadır. Ben hepinizin huzurunda değerli hemşerilerime şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca bizlerin eksiklerini kendi eksiği gibi görüp azimle çalışan değerli çalışma arkadaşlarıma da şükranlarımı arz ederim. Siz değerli öğrencilerime benim hiçbir zaman başımı öne eğdirmediğiniz için sizlere şükranlarımı arz ederim. Ve siz değerli akademisyenlerimiz her türlü zorluklarda imkansız kelimesini kullanmayarak gayretle çalıştığınız için sizlere de şükranlarımı arz ederim.

Değerli öğrencilerim 4-5 yıl öncesine kadar üniversiteli olma hayalini kurarken bugün mezun olmaktasınız. Dünya ne yazık ki hızlı ilerlemektedir. Gelişen teknoloji ile bilgi birikiminiz zamanla muhakkak ki erozyona uğrayacaktır. Fakat sizler bu rekabetin gerisinde kalmayıp sürekli kendinizi geliştirmelisiniz. Aldığınız diplomanın hayırlı uğurlu olması temennisi ile yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.”

Mezun olan tüm öğrencilerin hayat mücadelesine başlamadan önce tüm lojistik desteği Karabük Üniversitesi’nden sağladıklarını belirten

KBU_6261

Karabük Valisi İzzettin Küçük de şöyle konuştu;

“Karabük Üniversitesi saygı değer bir üniversitedir.  Okul hayatınız boyunca bu şehirde yaşadınız, sevindiniz ve kimi zamanda üzüldünüz ama başarılı bir şekilde eğitiminizi tamamladınız. Şimdi elinizde dünyanın her yerinde geçen kıymetli bir diploma var. Böyle bir diplomayla eğitim sonrası hayatınıza güçlü bir şekilde başlıyorsunuz. Buradan birçok tecrübe edinerek mezun oluyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor ve eğitimden sonraki hayatınızda başarılar dilerim.”

KBU_6499Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

İlk olarak Eskipazar Meslek Yüksekokulu birincisi Yaşar Ali Sulak, ikincisi Fatma Kalem ve üçüncüsü Ruşan Kav’a başarı belgeleri ve ödüllerini İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan verdi.

Meslek Yüksekokulu birincisi Okan Küçükılgaz, ikincisi Suzan Irmak Tunç ve üçüncüsü Semih Şekersoy’a Yenice Kaymakamı Tarkan Keskin öğrencilere başarı belge ve ödüllerini takdim etti.

Safranbolu Meslek Yüksekokulu birincisi Nezahat Köse, ikincisi Şennur Şahin ve üçüncüsü Ebru Özçelik’e başarı belge ve ödüllerini Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muthullah Yolbulan ve Kardemir A.Ş.Genel Müdürü Fadıl Demirel verdi.

Fen Fakültesi birincisi Nazmiye Kahraman, ikincisi Pınar Bilicioğlu ve üçüncüsü Tuğba Karagöl’e başarı belge ve ödüllerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı verdi.

KBU_6510Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi birincisi Zuhal Arslan Şener, ikincisi Füsun Has ve üçüncüsü Neslişah Aynagöz’e başarı belge ve ödüllerini Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan verdi.

Teknik Eğitim Fakültesi birincisi Taylan Topal, ikincisi Yunus Turan ve üçüncüsü Hayri Özdemir’e başarı belge ve ödüllerini İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy verdi.

Mühendislik Fakültesi birincisi Alican Ergül, Tolga Karaağaç ve Burcu Alaylıoğlu’na Karabük Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak başarı belge ve ödüllerini verdi.

Son olarak Karabük Valisi İzzettin Küçük, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kujawy and Pomorze University in Bydgoszc Rektörü Doç. Dr. Helena Czakowska ve Romanian German University in Sibiu’nun Rektörü Prof. Dr. Georghe Bichicean, Üniversite birincisi Zuhal Arslan Şener’e, ikincisi Taylan Topal’a ve üçüncüsü Füsun Has’a plaket ve ödüllerini verdiler.

Üniversite birincisi Zuhal Arslan Şener’e mezuniyet ağacına isim künyesini asmasıyla başarı belgesi ve ödül takdim töreni sona erdi.

KBU_6714Başarı Belgesi takdim töreninin ardından, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yabancı Rektörler ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Kahraman ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Karakaya Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora ve Lisansüstü mezunları ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü mezunlarına diplomalarını takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından Üniversite mezun öğrencileri, mezuniyet timsali keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar. Öğrencilerin büyük mutluluk yaşadığı törende aileler ve öğretim üyeleri de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karabük Üniversitesi’nin Kuruluşu’nun 6. Yıl Dönümü ve Mezuniyet Töreni’nin ilerleyen dakikalarında ünlü sanatçı Rafet El Roman’ın sahne almasıyla öğrenciler bütün yılın yorgunluğunu hep birlikte eğlenerek attılar. Muhteşem bir havai fişek gösterisi ile gece sona erdi.

Editör: Haber Merkezi