KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU KURULUYOR


 

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU İLE BİRLİKTE KARABÜK’E HAVAALANI YAPILACAK


 

kbu-sivil-havacilik-ana-foto


Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörlüğü bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasına ilişkin karar 24 Temmuz 2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmî Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ihtiyaca ve geleceğe dönük Akademik birimleri bünyelerine katarak Üniversitenin gücüne güç katmaya devam ettiklerini söyledi.

kbu-sivil-havacilik-1Ülkede son yıllarda hava taşımacılığında görülen hızlı büyüme, beraberinde, bu alanda eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacını da ortaya çıkardığını belirten Uysal, " Karabük Üniversitesi bünyesinde açılan Sivil Havacılık Yüksekokulumuzda 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfından sonra 4 yıllık lisans eğitimi ile çok iyi derecede yabancı dil bilen ileri bilgi ve beceriye sahip, havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli personel gereksinimin karşılanmasında önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz. Bu sürecin olumlu sonuçlandırılması ve Yüksekokulumuzun Üniversitemize kazandırılması konusunda emek sarf eden, katkı sunan başta değerli TBMM Eski Başkanımız ve Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin ve Karabük Milletvekilimiz Sayın Osman Kahveci beyefendiler olmak üzere; İlin yöneticilerine, kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, sanayicisine, tüm paydaşlarımıza ve Karabük Halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte daha ileriye gideceğimize olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirterek, Yüksekokulumuzun Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN, KARABÜK’E HAVAALANI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na havaalanı için başvurdu.

Karabük Üniversitesi’nde Sivil Havacılık Yüksek Okulu kurulmasının ardından açıklama yapan KBÜ Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, havaalanı yapımı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü’ne gerekli yazıları yazdıklarını söyledi.

Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu’nun tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini belirten Rektör Uysal “Karabük Üniversitesi olarak çok mutlu bir günü yaşıyoruz. Bugünkü Resmi Gazete'de Karabük Üniversitesi’ne bağlı Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu kurulmuştur. Çok uzun zamandır bu yüksek okulun kurulması için mücadele etmekteydik. Bu başarıyı yakalamış durumdayız." dedi.

Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu’nun tek başına kurulmasının pek bir anlam ifade etmediğini anlatan Uysal, şunları söyledi;

kbu-sivil-havacilik-2"Yüksek okulumuzun uygulama alanı olarak bir havaalanına ihtiyacı var. Bu amaçla Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdık. İnşallah oradan gelen heyet, bizim planladığımız yerde havaalanının kurulmasına izin verdiği takdirde en kısa süre içerisinde Karabük Üniversitesi’nin bir havaalanı olacak. Tabi bu havaalanı sadece Karabük Üniversitesi’nin hizmetinde olmayacak, Karabük’ün yüzde 67’si ormanlık alanla kaplı ve Türkiye’nin en büyük ormanlık illerinin içinde yer alıyoruz. Bu aylarda orman yangınları çok fazla orman yangınlarına havadan müdahale etme şansımız yok. İnşallah bu havaalanını şehrimize kazandırdığımız zaman aynı zamanda ormanların söndürülmesinde bu havaalanını kullanacağız. Karabük aynı zamanda ağır sanayinin başkenti konumunda ve çok fazla iş kazaları meydana geliyor ve havaalanımız hava ambulanslarının inip kalkabileceği bir yer haline gelecektir. Karabük, Safranbolu, Yenice, Eskipazar ve Eflani’si ile turizmin cenneti durumunda, turizmin çeşitlenmesi ve geliştirilmesi anlamında çok fazla katkı sağlayacaktır. Her şeyden önce ülkemizin ihtiyacı olan pilotların yetiştirilmesinde Sivil Havacılık ve Yüksek Okulumuz ve yapmaya çalıştığımız havaalanımız çok fazla katkı sağlayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi