20130307AW000827_01Ülkü Ocakları Karabük Şube yönetimi, Ankara Caddesi’nde toplanarak, Ülkücüler hakkında yapılan açıklamalara tepki gösterdiler.

Ülkü ocakları Karabük Şube Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, milli birlik ve beraberliğe savaş açanların, milliyetçileri kendileri için bir engel olarak görmüş olduklarını söyledi.

Son günlerde Ülkücü-Milliyetçi kişi ve kurumlara yönelik saldırıların artığını belirten Sarıtaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Kaynağını ihanetten, cesaretini terör ve onun siyasal uzantılarından alan bu tür suçlamalar dün olduğu gibi bugün de Ülkücüleri asla yıpratamayacak ve yolundan asla döndüremeyecektir. İlk olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suudi Arabistan ziyareti sırasında devletimize yönelik asılsız ithamlarda bulunmuştur. Çağlayan’ın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiyi geliştirmek üzere çıktığı bir gezide ‘Yıllardır Kürt olduğunu söyleyememiş biriyim.’ demesinin makul yanı yoktur. Bunu söylemesinin gerçeği yansıtmadığı bir yana bırakılacak olsa bile, Türkiye’nin diğer ülkelerin gözünün önünde bu kadar küçük düşürülmesi kesinlikle Çağlayan’ın art niyetinin bir yansımasıdır. Sosyalist Enternasyonale katılan Kılıçdaroğlu’nun bizi başka devletlere şikâyet ettiğini söyleyen Erdoğan, kendi hükümetindeki bir bakan için de aynısını söyleyebilecek midir? Anlaşıldığı kadarıyla Suriye konusundaki başarısız hamleler AK Parti hükümetine yetmemektedir, AK Parti Türkiye’nin itibarını düşürmek için her yolu denemektedir. Kürt olduğunu saklamak zorunda kaldığı iddiasını ortaya atan Çağlayan, bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde bakan olabilmektedir. Bu durum Türkiye’de vatandaşlar arasında bir ayrım yapılmadığının göstergesidir. Cumhuriyet tarihinde pek çok farklı kimlikten politikacı olduğu da herkesçe bilinen bir vakıadır. Çağlayan kimliğini gizleyerek bakan olabildiği iddiasında bulunacak kadar ileriye gitmekten de çekinmemiştir. Hangi devlet istediği zaman bakan olacak bir kişinin kimliği hakkında araştırma yapamayacak durumdadır? Eğer bugün Türkiye’de kimliği nedeniyle birinin görev alamaması istense bunun için kişinin kimliğini itiraf etmesini beklemeye gerek var mıdır? Çağlayan sözlerine ‘Bugün konuştuklarımızı sekiz-on yıl önce konuşamazdık.’ diyerek devam etmiştir”