KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK “KARABÜK TURİZMDE KARADENİZ’İN EN MÜSTESNA YERİ OLACAKTIR”


 

20140117AW000474_02Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük’ün turizm alanında Karadeniz’in en müstesna ili olacağını söyledi.

Vali Küçük, 2014 yılı içinde turizm alanında 15’ün üzerinde yeni yatırımlarının olacağını söyleyerek, “Turizm yatırımlarımız devam ediyor. İkinci kanyonumuz olan Yazı köy ve Konarı köyü arasındaki kanyonun ihalesini Şubat ayının ortasında yapacağız. İlimize turistler tarafından gezilecek ikinci kanyonu da hizmete açacağız. Bu kanyonumuzun içersinde dere boyunca yüzme alanları, dinleme alanları olacak, fotoğraf çekme yerleri olacak. Bunu da kısa sürede hizmete sokmayı hedefliyoruz. Bu yıl Turizm alanında pek çok yatırımız var. Karadeniz’in en özel ve en çok turistin geleceği turistlik kent Karabük olacak. Hadrianpolis’in Antik Kentin bu yıl büyük kısmını bu yaz turizme açıyoruz. Üstü örtülerek gezi alanları oluşturulacak. Bunun yanında Eflani Ovacık, Eskipazar ve Yenice ile Safranbolu ilçesinde turizm alanında 15 tane yeni tesis çalışmalarımız olacak. Bunların detaylarını ilerde paylaşacağız. Yenice’de pek çok tesis yapacağız. Kısa Karabük turizmde Karadeniz’in en müstesna yeri olacaktır” dedi.

Vali Küçük, kentte devam eden devlet yatırımlarına da değinerek, “Yüzme havuzunu bu ay sonunda teslim alıyoruz. Yüzmeye hemen açabiliriz ama benim orada tereddütlerim var. Kış ayı olduğundan havuzu suyla doldurursak boruların nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz. Bunun izin bazı denemeleri yaparak Nisan ayında havuzu yüzmeye açacağız. Diğer yandan Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatında işler beklediğimiz gibi olmadı ve müteahhidin yetersizliğinden dolayı fesih sürecine girilmesini istedim. Bu iş uzarsa hiçbir yere varılmayacak. Fesih süreci ile yeni bir ihale süreci olacak. Üzgünüm ama bazen de böyle oluyor müteahhitlerden dolayı. Bugüne kadar yaşanan sıkıntılarda idareden ve paradan kaynaklanan sorun değil. Para ve ödeneği her şey tamam ama müteahhidin maddi yetersizliğe girmesi durumu buraya getirdi. Şirinevler bölgesine yapılan akıllı hastanemizde sona geldik ve biran önce açmak için çalışmalarımız sürüyor. Malzeme ve teknik cihaz alımları devam ediyor. Bir kaç ay içersinde bu görkemli hastane hizmete girecek. Kültür merkezinde hiçbir sıkıntı yok. Çevre düzenlemesi bitmek üzere. Orayı da yakında teslim alacağız. Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor salonunun yer teslimini 15 gün içinde yapacağız. Gençlik merkezi ve spor salonun yer teslimi yapılarak kazma vurulacak” dedi.

Vali Küçük, 2014 ekonomik gelişmede de çok daha iyi olacağını belirterek, “Organize Sanayi Bölgesinde yeni yatırımlar başlayacak. Fabrikalara yer tahsisi yaptık. Burada 2 bin 500 kişilik bir istihdam oluşturma hedefindeyiz. Bu ilimiz için büyük bir rakam. 2014 ve 2015 yılları arasında bu hedefi yakalamak istiyoruz” dedi.