KARABÜK TİCARET VE SANAYİİ ODASI BAŞKANI SEDAT NAMAL, İŞ ADAMLARI VE SANAYİCİLERİN SIKINTILARINI ÇOK İYİ BİLDİĞİNİ DİLE GETİREREK, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ


 

NAMAL “ÖĞRENCİ, YURT VE PANSİYON İŞLETMECİLERİ DOLULUK ORANLARINDAN TEDİRGİN AMA BİZ DE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ VE RAHAT OLSUNLAR”


 

namal-aciklama-01

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada, Karabük’ün sanayicisi ile işadamları ile Karabüksporu ile ve diğer tüm aktifleri ile bir bütün olduğunu, bu bütünün sıkıntılarını kendi bünyelerinde hissettiklerini, sorunlara çözüm bulma noktasında artık pratikleştiklerini ifade etti.

Karabük TSO Başkanı Namal, Karabük’ün gelişmesinde projeler ürettiklerini, siyasi, bürokrat ve sivil kurumların projelerinde de kaptanlık görevini üstlendiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“Kentimizde tüm sorunlara vakıf olmaya ve bu sorunları çözüme kavuşturmakla mesaimizi harcıyoruz. Bireylerin ve sektörlerin karşılaştıkları genel ve günlük sorunları çözme noktasında artık pratikleştik. Gerek üyelerimizin, gerekse kentimizin karşılaştıkları günlük ve genel sorunlarını en kısada çözüme ulaştırmayı hedef haline getirdik ve Allah’a şükür bu yolda çok mesafe kat ettik.”

Namal “Son günlerde sanayicilerimizin bazı dibi olmayan şikayetler karşısında maruz kaldıkları sıkı denetimlerden yüzlerinin akı ile çıkmaları için mücadelemizi veriyoruz. Diğer taraftan Karabük’ün gelişmesinde bir sıçrama kaydetmesi için olmazsa olmaz dediğimiz, Filyos Limanı, yeni organize sanayi, serbest bölge, hava alanı ve bunun gibi diğer projelerimizde yol kat etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİ YURT VE PANSİYON İŞLETMECİLERİ PANİK YAPMASIN

Karabük Üniversitesinin 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi, yeni öğrenci kayıtlarını yakından takip ettiklerinin altını çizen Sedat Namal, sözlerini şöyle tamamladı;

“10 Bini aşkın yeni öğrenci kaydı yapıldı. Karabük’te Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurtlarının kapasite azlığı tartışılıyor. Öte yandan ise özel yurt ve öğrenci pansiyonları ise doluluk oranlarının zayıflığını dile getiriyorlar. Bu yıl üniversitemizde öğrenci nüfusu 40 Binlerin üzerine çıkıyor. Kimse ‘işletmemiz boş kalacak’ diye bir endişeyi büyütmesin. Bu endişe, geçtiğimiz yılda yaşandı ve sonuçta tedirginlik kalktı. Bazı nedenlerden dolayı kayıt yaptıran yeni öğrencilerin çoğunluğunun barınma sorunlarını bir hafta, 10 gün erteledikleri tarafımıza ifade diliyor. Sonuç olarak 40 Binin üzerinde öğrencinin barınma sorunu ancak özel yurt ve pansiyonlar sayesinde ortadan kalkıyor. Herkes müsterih olsun ve biz de edindiğimiz bilgiler ışığında gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi