KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SEDAT NAMAL, TOBB’UN EN ÜST KURULU OLAN STRATEJİ BELİRLEME YÜKSEK KURULU ÜYELİĞİ GÖREVİNE GETİRİLDİ


 

tobb-gorev-namal


Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Konseyinde görev alması beklenen Karabük TSO Yönetim Kurlu Başkanı Sedat Namal, Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun talebi üzerine Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Namal’ın kurul arkadaşları arasında, Gaziantep TSO Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’de yer alıyor.

Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu görevleri arasında, Stratejik Planlama Birimler arasında diğer kurumlarla etkin koordinasyon içinde bulunmak, TOBB Başkanlık faaliyetlerinin planlanmasına yönelik çalışmaları yürütmek ve Kurumun hedeflerine ulaşmasını sağlayacak stratejileri oluşturmak ve geliştirmek yer alıyor.

TOBB’un en önemli kurulu olarak nitelendirilen Strateji Yüksek Planlama Kurulu, Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun en yakın çalışma kolu olarak gösteriliyor. Sedat Namal’ın TOBB’daki bu yeni konumundan dolayı bazı büyük şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliğine de gireceği belirtildi.

Karabük TSO tarihinde ilk defa böyle bir görevlendirme yapıldığını ve önemli bir adım atıldığını belirten Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL “Başta Sayın Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, Karabük Milletvekillerimize, Karabük halkımıza ve iş adamlarımıza çok teşekkür ederim. TSO yönetimi öncesi de hep belirttik, birlik içinde Karabük’e ve iş dünyasına hizmet etmek için buradayız diye. İnşallah TOBB’da ki bu stratejik görevi de başarılı bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Görev yapacağımız alan TOBB kapsamında belirlenen iş süreçlerinin işleyişini kontrol etmek ve kurumun yol haritasının saptanması sürecinde aktivitelerin oluşturulmasını, izlenmesini, değerlendirilmesini ve ilgili birimlerle koordine edilmesini sağlamak şeklinde özetleyebiliriz.” dedi.

 
Editör: Haber Merkezi