Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ziya Ünsal, oda seçimlerinin 1-8 Haziran arasında gerçekleşeceğini açıkladı


 

tso-secim-start


Ünsal, düzenlediği basın toplantısında NACE kodlaması ile birlikte yapmış oldukları bazı değişiklikler olduğunu söyleyerek, “Uluslar arası bir sistemle NACE Kodlamasına geçmiş olduk TSO olarak. Bununla birlikte bizim 14 tane grubumuz olan meslek komitelerimiz 10 gruba düşürüldü, bununla birlikte 31 olan meclis üyesi sayımız 23’e düşürüldü. Bu artık bir standart, önümüzdeki dönem için zannediyorum bu tablo değişmeyecektir. Bu standart dahilinde bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odasının meslek komiteleri ve meclis üyeleri bu şekilde temsil edilecek diye düşünüyorum. Ufak tefek değişiklikler olabilir ama ana hatlarıyla ortaya çıkan tablo bu” dedi.

20130509AW000779_01Yüksek Seçim Kurulu’nun kendilerine vermiş olduğu takvime göre 1 Haziran’da Komite seçimlerini yapacaklarını da belirten Ünsal, “1 Haziran’da yapılacak olan komite seçimlerinin ardından 8 Haziran’da da Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerimizin seçimlerini yapacağız. Bunun ardından en yaşlı üye başkanlığında toplanacak olan Meclis toplantısında da Meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üye seçimlerini yapacağız. Seçimlere 10 grup iştirak edecek olup bu 10 grubun içersinde 7 grubumuz 5 kişilik komite ile temsil edilecek, 3 grubumuz da 7 kişilik komite ile temsil edilecek. Bunun anlamadı da 5 kişilik komitelerimizden 2’şer kişilik meclis üyeleri, 7 kişilik komitelerimizden de 3’er kişilik meclis üyesi seçilecek. Dolayısıyla toplamda total alırsanız meclis üyelerimiz 23 olarak gerçekleşecek. Şu anda seçime iştirak eden üye sayımız bin 256. Bunun dışında askıda olan üyelerimiz var, bunlarda 882 kişi. Bunlar eğer süreç içersinde yani seçimden öncesine kadarki süreç içersinde gerekirse seçim kuruluna ve gerekse odamıza şu andaki mevcut durumu ile ilgili bilgi verirse bu seçimlerde tekrar bu bin 256 kişilik seçim listemize ilave olmuş olacak. Ben tüm üyelerimize şimdiden bu seçimlerle ilgili başarılar diliyorum. Seçimlere katılacak tüm üyelerimiz Ticaret ve Sanayi Odamızdan her an katkı ve yardım görebilirler. Kendi üye gruplarıyla ilgili Ticaret ve Sanayi Odası her zaman onların emrinde” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi