KARABÜK TSO MECLİS YARIŞINDA, ÖN SEÇİM SONRASI ORTALIL TEMELLİ KARIŞTI


 

MECLİS BAŞKAN ADAYI OLAN ZİYA ÜNSAL, ÖN SEÇİM SONUCUNU KABUL ETMEDİ


 

ÜNSAL, YA MECLİS, YA DA ODA BAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR


 

 

cadir-karisti-2


 

Geçen hafta sonu meclis üyeliği seçimleri yapılan ve 23 yeni meclis üyesi seçilen Karabük Ticaret ve Sanayi Odasında, Meclis Başkan adaylığı konusu ortalığı karıştırdı.

11 Haziran Salı günü 23 Meclis üyesi, kendi arasından 7 kişilik Yönetim Kurulu Üyelerini, Yönetim Kurulu Başkanını ve Meclis Başkanını seçecek. Seçimler öncesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılan Sedat Namal’ın, Meclis Başkanlığına aday olan üç isimden birinin seçimlerde aday olması için ön seçim teklifi kabul edilmişti. Dün yapılan ön seçimde, Meclis Başkanlığına aday olan Timurçin Saylar 9, Ziya Ünsal 8 ve Osman Sürmen 3 oy almıştı.

Yapılan ön seçimlerin ardından meclis başkan adayı Ziya Ünsal tepkili olduğu belirttildi. Ünsal'a yakın kaynaklar ön seçimde çeşitli ayak oyunları yapıldığını öne sürdüler.

Ziya Ünsal'a yakın kaynaklar şu görüşlere yer veriyor;

“Meclis başkanlığı yarışında yapılan önseçimde çıkan sonuçlar düşündürücüdür. Ziya Ünsal'dan bir fazla oy alan Timurçin Saylar Meclis üye sayısının yarı oyunu almış olsaydı hiç kimsenin tepkisi olamazdı. Saylar 9 oy alırken, Ünsal 8 oy almıştır ve bu konuda çeşitli ayak oyunlarının da yapıldığını biliyoruz. Demokratik olunması gerekirken, meclis iradesine ipotek konulur gibi girişimlere şahit oluyoruz. Ziya Ünsal ile birlikte tepkimiz yüksek. Ziya Ünsal Meclis Başkanlığı adaylığından vaz geçmemiştir ve hatta Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına dahi aday olması söz konusudur.”

Tüm bu gelişmelerin ardında Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına tek aday olarak ismi geçen Sedat Namal’ın ise nasıl bir reaksiyon göstereceği merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi