20130319AW000840_01Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında protokol imzalandı.

Karabük TSO binasında gerçekleştirilen protokol imzasına; TSO Başkanı Pehlivan Baylan, KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürü Bahadır Gevher, TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, TSO Genel Sekreteri Cem Biçer katıldı.

TSO Başkanı Baylan, eğitim programında yeni işyeri kuracak kişilere, 60 saatlik eğitim programı sonunda Girişimcilik Eğitimi sertifikalarının verileceğini kaydederek şu açıklamalarda bulundu;

“Odamız tarafından KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunulan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 20.03.-15.05.2013 tarihleri arasında 30’ar kişilik 6 grup halinde toplam 180 kişiye girişimcilik eğitimleri verilecektir. Eğitim için başvurular odamız genel sekreterliğine 29.03.2013 tarihine kadar şahsen yapılacaktır. Başvurular değerlendirilerek grupların tarihine göre dağıtımları yapılacaktır. Odamızın yürüteceği eğitim programında yeni işyeri kuracak kişilere, 60 saatlik eğitim programı sonunda Girişimcilik Eğitimi sertifikaları verilecektir. Eğitim sonunda sertifikalarını alan girişimciler yeni bir işyeri kurdukları taktirde KOSGEB’in yeni Girişimcilik Desteğinden faydalanma hakkına sahip olacaklardır. Destek üst limiti 100 bin TL tutarında olup, 30 bin TL’si hibe niteliğindedir. Geri ödemesiz desteğin 3 bin TL’si işletme kuruluş desteği, 15 bin TL’si kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım desteği, 12 bin TL’si işletme giderleri, geri ödemeli destek olan 70 bin TL ise, Sabit Yatırım Desteğinden oluşmaktadır. Geri ödemeli destekte geri ödemeler desteğin başlangıç tarihinden itibaren 2 yılı ödemesiz olmak üzere üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılır. Bu ödemelere faiz ve komisyon uygulanmaz. Destek üst miktarı olan 100 bin TL’nin kullanımı 3. bölge yüzde 70 kadın girişimciler ise yüzde 80 olarak uygulanır. Girişimcilik sertifikasını eğitim sonunda alan girişimciler yeni bir işyerini kurarak hazırladıklarını projelerini KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunarlar, kurulan komisyon tarafından değerlendirilen ve olumlu bulunan projeler destekten faydalanabilir. Yeni bir işyeri kurmak, ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenleri odamızın girişimcilik eğitimlerine davet ediyoruz”

20130319AW000840_02KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürü Bahadır Gevher de, desteklerinden dolayı TSO yönetimine teşekkür ederek, “KOSGEB olarak geldiğimiz günden beri KOBİ’lerin gelişmesi ve rekabet güçlerinin artırılması noktasında değişik desteklerimiz var, bunların en önemlisi girişimcilik destek programı. Bu destekte 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL geri ödemeli. 70 bin TL’nin geri ödemesinde faiz istemiyoruz. Son iki yılda yaptığımız eğitimlerde TSO’nun önde olduğunu görüyoruz. Girişimcilik kültürün yaygınlaşması konusunda etkin çalışma sergiliyorlar. Bu protokolün devamını ardından ikinci dönemini de yaparız inşallah” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi