KARABÜK TSO, AİDAT BORÇLARI İLE İLGİLİ ÜYELERİNİ UYARDI VE İCRA İŞLEMİ YAPILACAĞINI DA AÇIKLADI


 

tso-aidat-borcu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, yazılı bir açıklama yaparak üyelerini uyardı.

Aidat borçları olan oda üyelerinin 20 Kasım 2015 tarihine kadar, aidatlarının ödenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, icra işlemi yapılacağının da altı çizildi.

Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen imzası ile yayınlanan açıklamada şu görüşlere yer verildi;
5174 sayılı kanunun ‘Yıllık Üye Aidatlarını’ düzenleyen maddeleri gereğince üyelerimizin yıllık üyelik ve munzam aidatları Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitte tahsilatı yapılmaktadır. Bu süreler içerisinde ödenmeyen yıllık ve munzam aidatlar için 6183 sayılı Kanun uyarınca yürürlükte bulunan oranlarda gecikme zammı tahakkuk ettirilmektedir.

5174 sayılı kanunun 77. maddesinde ise zamanında ödenmeyen yıllık ve munzam aidat ile kesinleşmiş gecikme zamlarının tahsili hakkında yönetim kurulu kararları ilam hükmünde kabul edilmekte olup icra, dairelerince yerine getirilmektedir.

Ayrıca 5174 sayılı yasa gereğince aidatların tahsilatında yönetim kurulları dönemleri itibariyle sorumlu olduklarından, aidatlar süresi içerisinde tahsil edilemediği takdirde icra işlem uygulanması yasal zorunluluk olmaktadır.

Odamız üye aidatları oda veznesinden, oda banka hesap numaralarından veya oda internet sitesinde online tahsilat bölümünden (www.karabuktso.org.tr internet adresinden görülebilir) ödenebilmektedir. Ayrıca bulunulan yıldan önceki aidat borçları geçerli kredi kartlarıyla 6 eşit taksitte ödeyebilme imkanı bulunmaktadır.

Aidat borçlarını (yapılandıranlar hariç) ödemeyen üyelerimizin aidat borçlarına ilişkin posta, toplu mesaj sistemi ve internet sitemizden de gerekli bilgilendirme yapılmış olup ekim ayı tahsilat dönemi de sona ermiştir.

5174 sayılı yasa gereğince kurullarımızda gerekli kararlar alınmış olup, aidat borcu olanların 20 Kasım 2015 tarihi itibariyle icra işlemine başlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi