KARABÜK TSO MECLİS BAŞKANI ZİYA ÜNSAL “MAYIS-HAZİRAN AYLARINDA SEÇİMLERİMİZİ YAPACAĞIZ”

 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Ziya Ünsal, TSO seçimlerinin Mayıs-Haziran aylarında yapılacağını söyledi.

Karabük TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, seçimlerin Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında tamamlanacağını belirterek, bazı eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

20130228AW000580_01Ziya Ünsal, “Geçmişte Kasım ayında yapacaktık seçimi, ondan sonra Mart ayına ertelendi, Mart ayında sistemimizi kurduk, üyelerimizi belirledik, seçim takvimini başlatmak üzereyken, tekrar bir değişiklik ile Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında bitmek üzere seçimler tekrar ertelendi. Geçtiğimiz döneminde Uluslararası Avrupa Birliği normlarında olmak üzere NACE kodlaması yapıldı, bu NACE kodlamaları ilk defa uygulanacağı için bazı aksaklıklara neden oldu. Türkiye genelinde bazı odalardan bu konuyla ilgili sıkıntılar iletildi. Hemen akabinde TOBB bunu değerlendirerek, bu seçimleri bu eksiklikleri aşmak adına Mayıs ve Haziran ayına erteledi. Bu aylara ertelenmesi çok iyi oldu, bazı guruplarla ilgili bazı değişiklikler olabilir. Verilen NACE kodları ile bizim gurup sayımız 14’den 10’a düşmüştü, meclis üye sayımız da 31’den 23’e düşmüştü, bu temsil anlamında bazı sıkıntılar ortaya çıkartıyor. Dolayısıyla temsil konusu da konusunu aşılmış olacak, belki gurup sayısının 10’dan 12’ye çıkma durumu var, meclis temsil sayısının 23’den 26’ya çıkma durumu var. Bunlar önümüzdeki günlerde netleşecek olan bir durum. Mayıs ve Haziran aylarında seçimlerimizi yapacağız” dedi.

Seçimlerden sonra göreve gelecek olanların kalan eksiklikleri tamamlayacağını belirten Ünsal, şunları söyledi.

“Ticaret ve Sanayi Odası kurumunu yönetecek, bu kurumda görev yapacak arkadaşlarımızı görüyorum ki, ‘TSO’nun yapmış olduğu işlere bir tuğlada biz koymak istiyoruz’ diyerek hepsi de yola çıkmış arkadaşlarımız. Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız kendi becerileri ölçüsünde TSO kurumuna hizmet etmeye çalıştılar, çok da başarılı hizmetler ettiler. Burada görev yapan arkadaşlarımızın hiçbir maddi geliri yok. Görev yapan arkadaşlarımızın tamamı gönüllü ve içten, kendi meslek sorunlarını dile getirerek kendi bilgilerini de bu sorunların üzerine katarak orada görev yapma peşindeler. Yapılamayan işler var eksiklerimiz çok, umuyorum bundan sonraki dönemde bu göreve talip olan arkadaşlarımız bizim eksikliklerimizi gidermeye çalışacaklardır. Bizim yaptıklarımızın üzerine bir kat daha koyacaklardır diye düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi