Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük’ün dış ticaretini geliştirmek adına Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir dizi faaliyetlerde bulundu.


 

20151127AW588755_01Ziyaret kapsamında Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan ve beraberindeki heyet Romanya Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Mihai Daraban, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy, Romanya Türk İş Adamları Derneği Başkanı Murat Demiray, Müsiad Romanya Şubesi ve Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ı ziyaret etti.

Karabük Romanya arasındaki sosyoekonomik bağları güçlendirmek için yapılan ziyaretlerin tamamında “neler yapabiliriz” sorusu ele alındığını söyleyen Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan “Amacımız kıyıdaş ülkelerle işbirliği olanaklarını artırıp, Karadeniz’i ticari bir göle dönüştürmektir.

Küreselleşme çağında başka alternatifimiz yoktur. Filyos Limanı ile Köstence Limanı arasındaki ticari köprüleri kurmak için seferber olacağız” dedi.

TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylan ise, “Romanya hakkında bilmediğimiz birçok yeni bilgi öğrendik. İlişkileri geliştirebilmek için güzel bir başlangıç oldu.

Filyos Liman Projesinin ne kadar değerli bir proje olduğunu yakından kavradık. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

TSO Akademik Danışmanı Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Şahin, “Köstence ve Bükreş ziyareti güçlü ve zayıf yanlarımızı anlamamıza çok büyük katkı sağladı.

Vizyonumuzu genişletti, ufkumuzu açtı. Bu TSO’nun uluslararası ilişkilerini güçlendiren bir adım oldu” açıklamalarında bulundu.

20151127AW588755_02TSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Çapraz ise “Amaç hasıl oldu. Dış ticaretin önemini ve ehemmiyetini yerinde gördük. Bu çalışmaları devam ettirmek zorundayız. Başka çaremiz yok” diyerek ziyaretlerin verimli olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi