Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla insanların en çok merak ettiği konuların başında Bayram Namazının kaçta kılınacağı ve acil durumlar için belediyelerin aldığı tedbirler geliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı tespite göre Karabük'te Bayram Namazı vakitleri Karabük merkez ve ilçelerinde şu şekilde açıklandı;

Karabük Merkez'de:  06:19:00
Eflani'de 06:17:00
Eskipazar'da 06:20:00
Ovacık'ta 06:18:00
Safranbolu'da 06:19:00
Yenice'de ise 06:18:00 'da kılınacak.

Öte yandan Karabük'te vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için de gerekli tedbirler alınıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri şehir içi ve bağlantı yollarında gerekli tedbirleri alırken Karabük Belediyesi de alınan tedbirler konusunda bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; 

Seyyar satıcılar için Cuma pazarının kapalı alanı tuhafiye bölümü ve köylü pazarı olarak tahsis edildiği belirtilirken esnafın cumartesi ve pazar günlerinde Cuma Pazarı'nda ve 100.Yıl mahallesindeki kapalı pazar yerinde sergi açıp satış yapabilecek. 

Bayram boyunca Balık Pazarından saat 10.00 - 17.00 arası saat başı ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.

Belediye Çağrı Merkezi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca gelen taleplere cevap verecek, ayrıca Veteriner işleri müdürlüğü Hayvan Barınağı ekipleri de bayram boyunca gelen taleplere cevap verecek.

Diğer taraftan Ramazan Bayramı boyunca Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsü toplu taşıma araçları nöbetçi çalışma saatleri programlarını da açıklayan Karabük Belediyesi'nin Safranbolu Belediyesi gibi bayram boyunca halk otobüslerinin ücretsiz olmaması vatandaşlarca manidar karşılandı.