şehit haberi

 

MARDİN’DE ŞEHİT OLAN KARABÜKLÜ POLİS ERCAN HIRÇIN’I KARABÜK 50 BİN KİŞİ İLE UĞURLADI


 

ŞEHİDİN CENAZESİ KENT MEYDANINDA KILINDI


 

KARABÜK ŞEHİDİNİ KENDİNE EN YAKIŞAN BİR ŞEKİLDE UĞURLADI




Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Ercan Hırçın'ın cenazesi, memleketi Karabük'te yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı cenaze törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis Ercan Hırçın’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi ambulansla Kent Meydanı’na getirildi.

Şehidin eşi Nurten Hırçın, ‘Kurban olduğum gitme. Daha sen çocuğunun yürüdüğünü görmedin. Ben sensiz ne yaparım. Hadi gel gidelim evimize. Gitme ne olursun gitme. Ben dayanamam bu acıya.’ Diyerek, 1 yaşındaki kızları İpek’in elinden tutarak eşinin tabutunu okşadı.

Şehidin annesi Reyhan Hırçın’da oğlunun resmini eline alarak öpüp sarıldı. Fenalık geçiren şehidin annesi tekerlekli sandalyeye oturtuldu.

Şehidin babası Bilgin Hırçın ise yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şehit polis Ercan Hırçın’ın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı cenaze namazına Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Ercan Hırçın’ın cenazesi Beşbinevler Mahallesi aile mezarlığının şehitlik bölümünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT CENAZESİNDEN NOTLAR:

  • Şehidimizin kara haberi ilimize ulaştığı akşam, şehit evine Emniyet Müdürü, Milletvekilleri, Siyasiler, Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş taziye ziyaretinde bulunurken, Vali Orhan Alimoğlu’nun yardımcısını göndermesi eleştiri konusu oldu.

  • Kent meydanında kılınan şehit cenazemizde ses düzeninin yetersiz kalması, cenaze namazı kılınırken çok sayıda vatandaşın tepkisine neden oldu.

  • Kent meydanı, çok sayıda mitinglere sahne olurken, Şehit cenazesine katılımın 50 Bine yakın olduğu yetkililer tarafından belirtildi.

  • Kent Meydanındaki şehit uğurlamasında en küçük bir tatsız olayın ve provoke bir durumun yaşanmaması da “Karabük’e ve Karabüklülere yakışan budur” dedirtti.


 

FOTO GALERİ