KARABÜK’ÜN DEVLET BÜYÜĞÜ OLAN MEHMET ALİ ŞAHİN’E KARABÜK YİNE SAHİP ÇIKTI


 

2011’DE KARABÜK’TEN ADAY OLAN ŞAHİN, OYUNU ARTIRARAK GÜÇLENDİ


 

DEVLET BÜYÜĞÜNE SAHİP ÇIKTI

Karabük tarihinde bünyesinden çıkardığı en önemli devlet adamı olan Karabük’ün Ovacık ilçesi Ekincik Köyü doğumlu Mehmet Ali Şahin, hemşerilerinin tam desteğini büyüterek aldı.

1950 Ovacık, Ekincik Köyü doğumlu olan Mehmet Ali Şahin, Karabük tarihinde çıkardığı en önemli devlet adamı olarak tarihe geçti.

20., 21., 22., 23., ve 24. Dönemlerde Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Şahin, Başbakan Yardımcılığı, Devlet Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.

En son TBMM Başkanlığı da yapan Şahin, 7 Haziran Genel Seçimlerinde, yani 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde partisinin 3 Dönem kuralına takıldığından aday olmamıştı.

26. Dönem Milletvekili seçimleri olan 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde tekrar Karabük Milletvekili seçilen Mehmet Ali Şahin hemşerilerinin %60.45 oyunu alarak bölgesinde kendisine duyulan sevgi ve saygısını daha da arttırdı.

HANİ, ŞAHİN TEPKİ GÖRÜYORDU..?

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Karabük’ten ikinci defa aday gösterilen Mehmet Ali Şahin için, “halkın tepkisi var” şeklinde, hakkında olumsuz propagandalar yapılmıştı.

2011 Genel seçimlerinde Karabük’ten aday olan Mehmet Ali Şahin’in partisi, AK Parti 57.9 oy almıştı. 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde ise üç dönem kuralına takılan Şahin aday olmamıştı ve o dönem AK Parti Karabük’ten %47.9 oy almıştı.

Şahin’in ikinci defa Karabük’ten aday olduğu 1 Kasım seçimlerinde ise %60.45 oy alarak, Karabüklülerin kendisine tepki değil, sevgi duyduğunu gösterdi ve hakkında yapılan olumsuz propagandaları da böylece boşa çıkardı.