20131029AW000675_01Karabük Platformu adı altında Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 400 kişi, pankartlar açıp 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attıktan sonra Andımız'ı okuyarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu T.C. Karabük Platformu'na bağlı yaklaşık 400 kişi, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yıldönümü kutlamaları Yenişehir Atatürk anıtı önünde toplandı. 'T.C. sahipsiz değildir', 'Cumhuriyet Kenti'nde Cumhuriyet Ekimi', 'Bu topraklarda Mustafa Kemal'ler yenilmez' pankartları açan grup, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Karanfillerle yapılan Türk bayrağı çelengini anıta konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuyan grup, sloganlar atarak Kemal Güneş Caddesi'ne kadar yürüdü. Andımız'ı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep birlikte okuyan grup, daha sonra davul zurna eşliğinde eğlenerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kutlama törenlerinin farklı bahanelerle iptal edildiğini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şube Başkanı İsmet Kuzyaka, “Türk toplumunu ve Cumhuriyet'i Ortaçağ'a sürüklemeye çalışanlar Cumhuriyet'in laik okullarında ve toplum katlarında yetişip onun olanaklarından istifade ederek bu düzenin içini boşaltarak ihanetlerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ancak Cumhuriyet'i korumada geç kalınırsa bir zaman sonra korunacak bir Cumhuriyet kalmayacağı görülecektir" dedi.