KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ ÖZCAN “KÖYDES ÖDENEĞİNİN ŞUBAT-MART AYINDA GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

 
20130205AW000753_01Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, 2013 yılında çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu yıl kanalizasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, açıklamalarda bulanarak, İl Genel Meclisi olarak 2013 yılında yapcakları çalışmaları mecliste görüştüklerini söyledi.

Konuların zaman zaman köy muhtarları ve vatandaşlarla istişare edildiğini kaydeden Özcan, “Geriye doğru bakarsak, alt yapı sorunlarını ifade ediyorum, bunların büyük bir kısmına çözüm getirdik. Gurup yollarının tamamını bitirmek üzereyiz, mahalle yollarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sorunların hepsini bitirdik demek kolay değil. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz su projeleri ile ilgili su sorununu hallettik. Suyu olmayan köy yok, suyu yetişmeyen köy var. Su sorununu hallettikten sonra başka sorun önümüze çıkıyor. 2013 yılındaki en ağırlık vereceğimiz konu kanalizasyon olacaktır. Köylerimizde genel sekreterliğimiz bir çalışma yapıyor. 60 köyümüzü tespit ettik, kanalizasyon borusu döşeyip, belli bir boş alanlara aktarılan bu giderlerin fosseptik çukurları haline getireceğiz. Bu konuda meclisimiz 1 milyon 200 TL ödenek ayırdı. 2013 yılında bu hizmetleri yerine getireceğiz. Yarım kalan köy konakları noktasında talepler var. İmkanlar ölçüsünde bunların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Geçmiş yıllardan programa alınamayan, mahkeme nedeniyle yapılamayan kısımlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. 2013 yılı bütçesini yaparken, il müdürlerimizi buraya davet ettik, ‘2013 yılında acil olmazsa olmaz projelerinizi bize getirin, bunların içinden bütçemiz imkanıyla size destek vereceğiz’ dedik. Onlarda projelerini bize sundular. KÖYDES ile ilgili ödenek daha gelmedi. Biz Şubat veya Mart ayı sonuna doğru bunu bekliyoruz. Geçenlerde bir toplantıda bu sorun Başbakanımıza iletildi. Mevsim başlamadan bu KÖYDES ödeneklerinin miktarı belli olursa en azından biz programlarımızı ona göre yapma imkanı bulacağız. 2012 yılı sonu itibariyle kışa yoğun şekilde hazırlandı. Bu konuda da büyük bir başarı elde ettik. Başta Sayın Valimiz ve Genel Sekreterimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Oldukça yoğun kar yağışı oldu, aynı gün içerisinde ulaşamadığımız köy kalmadı” dedi.

Editör: Haber Merkezi